Partida a durat o oră şi 38 de minute, fiind adjudecată de croat cu 6-3, 6-4. Cilic este al 9-lea favorit la câştigarea medaliei de aur la Rio.

***

Prezent pentru prima dată la o ediţie a Jocurilor Olimpice, cel mai bun tenismen moldovean din toate timpurile, Radu Albot, s-a calificat dramatic în turul al doilea al turneului olimpic de tenis de la Rio.

Meciul contra lui Teymuraz Gabashvili nu a început deloc bine pentru spotivul nostru, care deşi a ţinut pasul cu rusul, s-a văzut în dezavantaj încă din gameul cinci, când adversarul a preluat iniţiativa şi s-a impus cu 6-4 în circa trei sferturi de oră.

Setul cheie al meciului a fost al doilea. Radu a început din ou foarte ezitant, vâzându-se condus chiar cu 3-1, dar puterea de caracter şi ambiţia, devotamentul pentru fiecare minge au dat roadele scontate, iar game cu game au mers în contul său reuşind să egaleze la trei şi chiar să se pună în avantaj cu 4-3. Rusul a avut o tresărire de orgoliu readucând egalitatea pe tabela de scor, 4-4, însă avea să-i fie ultimul său game în acest set, Radu câştigând propriul serviciu şi pe al adversarului, 6-4, în 50 de minute de joc, ducând partida în decisiv, în miez de noapte la Chişinău.

Decisivul a început neaşteptat de bine în favoarea sportivului nostru, care după ce şi-a schimbat câte un punct pe propriul serviciu cu adversarul, 1-1, a izbutit să câştige trei puncte consecutive, 4-1. Rusul, care până la această întâlnire avea patru victorii în faţa lui Radu în meciurile directe, a întors şi el dramatismul, apropiindu-se ameninţător de reprezentantul ţării noastre, 4-3. Cei doi tenismeni s-au tatonat reciproc, fiecare reuşin, pe rând, câte un punct, tot cu Albot la conducere, 5-4. Şi când la Chişinău era deja luni, Radu şi-a adjudecat gameul, setul, 6-4, meciul şi calificarea istorică în turul doi, în 2 ore şi 30 minute.