Durant, care a semnat recent un contract pe două sezoane cu echipa Golden State Warriors, a realizat venituri de 56,2 milioane dolari pe an, cea mai mare parte a acestei sume provenind însă din contractele publicitare pe care le-a semnat, precizează revistaForbes.

Baschetbalistul american este urmat de sârbul Novak Djokovic, actualul număr unu mondial, care a încasat 55,8 milioane dolari în ultimul an. De menţionat că Djokovic a fost eliminat surprinzător în primul tur al probei de simplu a turneului olimpic de la Rio, de argentinianul Juan Martin del Porto.

Podiumul celor mai bine plătiţi sportivi de la JO 2016 este completat de starul fotbalului brazilian, Neymar, cu un total 37,5 milioane dolari pe an, la egalitate cu jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal.

În topul celor mai bine plătiţi sportivi de la Olimpiada braziliană se mai află japonezul Kei Nishikori (33,5 milioane dolari), atletul jamaican Usain Bolt (32,5 milioane), baschetbalistul american Carmelo Anthony (30,9 milioane) şi jucătoarea americană de tenis Serena Williams (28,9 milioane).