Alexandra Mîrca, la proba de tir cu arcul, şi-a aflat prima adversară a întrecerii. După ce a debutat în runda de raking, sportiva noastră îşi cunoaşte programul oficial. Astăzi, de la ora 18:00 (Ora Chişinăului), Alexandra se va duela cu Aida Roman din Mexic pentru calificarea în şaisprezecimile de finală ale probei de simplu feminin.

De la ora 20:00, Radu Albot îl va întâlni în turul al doilea pe numărul 14 mondial, croatul Marin Cilic.

Moldova participă la Rio 2016 cu un lot format din 23 de sportivi, care concurează la 9 discipline sportive. Competiţiile se desfăşoară până pe 21 august.

*****
Nataţie

  • Tatiana Chişca, 100 m bras
Tatiana Chişca nu a reuşit calificarea în semifinalele de la 100 metri bras. Sportiva noastră a fost a patra în seria la care a luat parte, cu un rezultat de 1:11.37, însă la cumularea tuturor rezultatelor rundei de calificare, Tatiana nu s-a regăsit printre cele 16 sportive calificate în semifinale, fiind doar pe locul 36.
  • Alexei Sancov, 200 m liber
Reprezentantul Moldovei în proba de nataţie, 200 m stil liber, la Jocurile Olimpice de la Rio, a ratat calificarea în semifinalele concursului olimpic. Tânărul nostru sportiv, doar 16 ani, a încheiat pe poziţia a doua în seria sa, dar rezultatul final de 1:48.85, a fost insuficient pentru a intra printre primii 16 competitori care s-au calificat în semifinale, fiind poziţionat pe locul 34 în clasamentul general al seriilor de calificare.

Tenis
  • Radu Albot
Prezent pentru prima dată la o ediţie a Jocurilor Olimpice, cel mai bun tenismen moldovean din toate timpurile, Radu Albot, s-a calificat dramatic în turul al doilea al turneului olimpic de tenis de la Rio.

Meciul contra lui Teymuraz Gabashvili nu a început deloc bine pentru spotivul nostru, care deşi a ţinut pasul cu rusul, s-a văzut în dezavantaj încă din gameul cinci, când adversarul a preluat iniţiativa şi s-a impus cu 6-4 în circa trei sferturi de oră.

Setul cheie al meciului a fost al doilea. Radu a început din ou foarte ezitant, vâzându-se condus chiar cu 3-1, dar puterea de caracter şi ambiţia, devotamentul pentru fiecare minge au dat roadele scontate, iar game cu game au mers în contul său reuşind să egaleze la trei şi chiar să se pună în avantaj cu 4-3. Rusul a avut o tresărire de orgoliu readucând egalitatea pe tabela de scor, 4-4, însă avea să-i fie ultimul său game în acest set, Radu câştigând propriul serviciu şi pe al adversarului, 6-4, în 50 de minute de joc, ducând partida în decisiv, în miez de noapte la Chişinău.

Decisivul a început neaşteptat de bine în favoarea sportivului nostru, care după ce şi-a schimbat câte un punct pe propriul serviciu cu adversarul, 1-1, a izbutit să câştige trei puncte consecutive, 4-1. Rusul, care până la această întâlnire avea patru victorii în faţa lui Radu în meciurile directe, a întors şi el dramatismul, apropiindu-se ameninţător de reprezentantul ţării noastre, 4-3. Cei doi tenismeni s-au tatonat reciproc, fiecare reuşin, pe rând, câte un punct, tot cu Albot la conducere, 5-4. Şi când la Chişinău era deja luni, Radu şi-a adjudecat gameul, setul, 6-4, meciul şi calificarea istorică în turul doi.

Tir cu arcul

  • Alexandra Mîrca 
Reprezentanta Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio, proba de tir cu arcul, şi-a aflat prima adversară a întrecerii. După ce a debutat în runda de raking, sportiva noastră îşi cunoaşte programul oficial.

Luni, de la ora 18:00 (Ora Chişinăului), Alexandra se va duela cu Aida Roman din Mexic pentru calificarea în şaisprezecimile de finală ale probei de simplu feminin.