Tânărul nostru sportiv, doar 16 ani, a încheiat pe poziţia a doua în seria sa, dar rezultatul final de 1:48.85, a fost insuficient pentru a intra printre primii 16 competitori care s-au calificat în semifinale, fiind poziţionat pe locul 34 în clasamentul general al seriilor de calificare.

Nataţie

  • Tatiana Chişca, 100 m bras
Tatiana Chişca va intra în bazinul olimpic pe 7 august, aproximativ la ora 19:50, în seria de calificare de la 100 metri bras.

Tenis
  • Radu Albot
Pe 7 august, aproximativ de la ora 20:00, va intra în emoţiile concursului olimpic, în premieră pentru tenisul moldovenesc, Radu Albot, care-l va întâlni în prima rundă la simplu masculin pe rusul Teymuraz Gabashvili.

Tir cu arcul

  • Alexandra Mîrca 
Reprezentanta Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio, proba de tir cu arcul, şi-a aflat prima adversară a întrecerii. După ce a debutat în runda de raking, sportiva noastră îşi cunoaşte programul oficial. Luni, de la ora 18:00 (Ora Chişinăului), Alexandra se va duela cu Aida Roman din Mexic pentru calificarea în şaisprezecimile de finală ale probei de simplu feminin.

Moldova participă la Rio 2016 cu un lot format din 23 de sportivi, care concurează la 9 discipline sportive. Competiţiile se desfăşoară până pe 21 august.