Delegaţia noastră este format din 23 de sportivi, dintre care Ivan Emilianov şi Dimitriana Surdu la aruncarea greutăţii. Zalina Marghiev, Serghei Marghiev şi Marina Nichişenco ne vor reprezenta la aruncarea ciocanului. Vladimir Letnicov va evolua la triplu salt, iar Roman Prodius şi Lilia Fiscovici la maraton. Natalia Stratulat va evolua la aruncarea discului. Luptătorul de stil liber Nicolae Ceban se va duela la categoria 97 de kg, tot el fiind şi portdrapelul Republicii Moldova la ceremoniile de inaugurare şi de închidere ale Jocurilor Olimpice. Alţi luptători sunt Evghenii Nedealco, 74kg şi Mariana Cherdivara, la 58kg.

La canoe atât la simplu cât şi la dublu vor evolua fraţii Serghei şi Oleg Tarnovschi. La haltere vom fi reprezentaţi de Serghei Cechir şi Alexandru Şpac, la nataţie de Tatiana Chişca şi Alexei Sancov,  la taekwondo de Aaron Cook, de Valeriu Duminică la judo, Alexandra Mârca la tir cu arcul. Ultimii au completat lotul moldovenesc tenismenul Radu Albot şi halterofila Natalia Prişcepa.

La Olimpiada de la Rio sportivii vor concura la 28 de discipline ce includ 306 probe care se vor desfăşura până la data de 21 august.

Printre cele mai mari delegaţii sportive se numără cele ale Statelor Unite care au un lot de 554 sportivi, Brazilia cu 465 jucători şi Germania, 425 sportivi.