Calificată pe ultimii metri la Jocurile Olimpice, reprezentanta Moldovei la proba de haltere, Natalia Prişcepa, sparge tăcerea cu un mesaj pe facebook în care cere explicaţii Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv cu privire la o eventuală discriminare faţă de ea. Jurnal.md a preluat mesajul sportivei integral. Când vom avea reacţia CNOS vom reveni cu detalii.

Am primit o veste frumoasă zilele trecute, m-am calificat la Rio. Am tot sperat la susţinere din partea oficialilor, din partea statului... Dar să vă zic sincer, m-am dezamăgit total. Primul lucru a fost în momentul când trebuia sa primesc echipamentul. Da, l-am primit, dar nu complet, doar forma sportivă şi geanta, costumul de gală cum mi s-a explicat nu a fost cusut din cauză că am primit cota cu o săptămână înainte de a se începe jocurile. Ei bine, nu e problemă, trecem şi prin asta, dar aici "susţinerea" abia începe. Ce să mai vorbim de biletul care mi-au luat, am rugat până în ultimul moment să mi se ia mai târziu cu întoarcerea, particip pe 12, toată delegaţia se reîntoarce în ţară pe 26, eu rugasem pe 19 sau 20 August să mă reîntorc. Dar şi aici nu au cedat, mă reîntorc pe data de 16 August, ei bine, nu mai zic nimic. 

Însă astăzi a fost ultima picătură, plecasem la Comitetul Olimpic să primesc diurna, din câte ştiu de la colegii mei, toată lumea a primit câte 220$, însă spre mirarea mea, eu am primit 105$, cu comentariul contabilei "că acolo (la Rio) sunteţi la întreţinere totală, cazarea şi hrana, de aceea diurna se dă doar pentru timpul zborului". Păi staţi puţin, eu oare nu zbor la fel cum si alţii?
 
Şi dacă mai zice cineva că toţi se bucură pentru cotele apărute înainte cu o săptămână de la deschiderea Jocurilor Olimpice să nu-i credeţi, se bucură dar foarte puţini...

Acum mă întreb, oare după care principii sunt discriminată eu? De ce nu sunt tratată ca şi alti sportivi? Să vedem ce urmează... De-acum pot să mă aştept la orice...

Mulţumesc mult celor care într-adevar m-au susţinut...

Jocurile Olimpice de la Rio se desfăşoară în perioada 5-21 august. Moldova este reprezentată de 23 de sportivi. Radu Albot şi Natalia Prişcepa au fost ultimii doi sportivi moldoveni care au primit cotele de participare.