Acest articol nu este pentru învingători, nici pentru învinşi. Ceea ce citeşti este o poveste pe care rar o vei mai vedea, notează tenis.md

4 ore şi 23 de minute, cinci seturi pline, şi dacă nu era suficient, şi tie-break la ultimul, răsturnări incredibile de scor şi lovituri care pe care peste fileu.

Cel mai bun tenismen din Moldova s-a impus cu 7-5 şi 6-3 în primele două seturi ale meciului cu sârbul Victor Troicki. Ceea ce a urmat a fost un adevărat dramatism dus la extrem.

Setul al treilea a fost câştigat de adversar cu 6-4, deşi a fost 4-4. În setul cu numărul al patrulea, Radu a avut o revenire senzaţională, de la 1-4, a egalat, 4-4, dar a pierdut similar ca în runda precedentă, 6-4.

A sosit decisivul. Odată ajunşi aici, în toiul nopţii la Chişinău, cu patru ore de joc pe terenul Nr 14, totul era posibil, dar zarurile nu erau aruncate, nici pe departe, totul se juca, şi aşa avea să fie.

Sârbul a plecat ca din puşcă şi se vedea cu un nesperat 3-1 pe tabelă. Moldovenii, cu inima la sub bărbie, dependenţi de un live-scor, au sperat, Radu le-a auzit ruga, le-a dat ce au dorit, muncă, muncă şi rezultat, 4-4. Radu face 40-0, dar... pierde game-ul, 5-4 pentru Troicki. Nu se poate, Radu are din nou 40-0, dar... Doamne Dumnezeule, este egalat, Avantaj pentru sârb, egalitate, Avantaj şi 5-5. Suntem din nou în meci. Nu mai contează ce a urmat, doare inima prea tare, un lucru este sigur, e 6-6! calificarea se joacă, e noapte, e târziu, au trecut peste 4 ore, dar Radu încă poate!

4-0 în favoarea noastră, a lui, a Moldovei, în tie-break... a fost egalat, 4-4. A condus cu 5-4, dar a fost încă odată egalat, 5-5, şi condus cu 6-5.

Pierde. Nu, nu pierde nimic, doar ratează o calificare în turul al doilea, însă el câştigă din nou, câştigă încrederea noastră!

A fost ultimul Grand Şlem al anului, dar povestea merge mai departe. Regele tenisului moldovenesc abia şi-a pus coroana, să ne pregătim de noi spectacole!