Sistemul de securitate plasat la intrarea în Main Press Center (MPC) şi International Broadcast Center (IBC), nu a mai făcut faţă. Organizatorii au plasat doar şase porţi prin care, teoretic, trebuie să intre aproximativ 10.000 de ziarişti acreditaţi!

Cum acum reprezentanţii mass media nu sunt împărţiţi încă pe la arenele care găzduiesc competiţia, foarte mulţi au vrut să intre ieri în bază. A fost imposibil însă, cozile formate de dimineaţă întinzându-se pe sute bune de metri! Marile companii media au făcut un protest la CIO, mai ales că au cumpărat drepturile TV cu sute de milioane de euro, iar organizatorii au dat asigurări că totul se va rezolva.

O mare problemă este legată şi de sistemul de control de la intrarea în arene. Acesta nu funcţionează de cele mai multe ori, iar militarii brazilieni care asigură paza la porţi fac controlul corporal manual şi nu prin detectoarele antimetal! De aici şi cozile care se formează! În plus, oamenii de la intrarea în bazele sportive vorbesc foarte puţin sau chiar deloc o limbă de circulaţie internaţională.

În plus, Rio s-a aglomerat foarte mult de la 1 august, după ce au fost date în folosinţă liniile olimpice pe care nu circulă doar vehiculele oficiale sau cele care transportă persoane acreditate.