Chiar dacă nu au reuşit să se impună pe teren propiu, iar Copenhaga pleacă cu prima şansă,giurgiuvenii sunt optimişti în ceea ce priveşte calificarea în play-off-ul Champions League. Astra a plecat la Copenhaga fără antrenorul echipei, Marius Şumudică, care este suspendat şi nu are voie să călătorească în acelaşi avion cu echipa. Acesta va încerca să ajungă în Danemarca cel târziu în ziua jocului şi va urmări duelul crucial din tribună, chiar dacăsusţine că are acceptul UEFA de a-şi conduce elevii de la nivelul terenului. Partida dintre FC Copenhaga şi Astra se va disputa miercuri, 3 august, cu începere de la ora 20:45.

Campionii s-au deplasat cu un avion de linie şi au ajuns la Malmo, însă şoferul autocarului îi aştepta la aeroportul din Copenhaga. Patronul Ioan Niculae nu şi-a dat acordul să se meargă spre Danemarca prin intermediul unei curse charter. Astfel, după meciul de la Severin, cu Pandurii, Lovin&Co au trebuit să vină la Bucureşti, unde, la 7:40 dimineaţa, aveau programat zborul spre Malmo. Acolo trebuia să îi aştepte autocarul, doar că şoferul a crezut că trebuie să îi transporte de la aeroportul din Copenhaga, gândindu-se că echipa vine cu o cursă charter.

După ce autocarul a parcurs cei 44 de kilometri dintre Copenhaga şi Malmo, jucătorii şi staff-ul Astrei blocaţi în aeroportul din Malmo timp de mai multe ore, au ajuns la hotel, evident, foarte obosiţi. Au urmat apoi câteva ore de odihnă şi seara o şedinţă de pregătire la baza de antrenament a celor de la Boldklubben 1903. Aici s-a efectuat antrenamentul de recuperare de după partida de la Tâgu Jiu, avantajul fiind acela că jucătorii nu mai sunt obligaţi să suporte canicula din ţară. După ce s-a făcut joncţiunea cu jucătorii menajaţi în ultima etapă a Ligii I, Teixeira, Boudjemaa, Geraldo, Lovin, campionii României speră să ajungă la forma optimă la ora partidei de miercuri.

Astăzi a mai fost programată şedinţa oficială de pregătire, pe „Parken Stadium” - arena care va găzdui partida. În afara dificultăţilor de lot mai vechi, Alibec şi Dandea, nu sunt probleme medicale.

Jocul din Danemarca va fi condus la centru de israelianul Liran Liany, care va fi ajutat de asistenţii David Elias Biton şi Mahmud Mahagna. Arbitrul de rezervă va fi Eli Hacmon. Observator de arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Şumudică despre echipă: ”traversăm o perioadă uşor de criză. Ne-am pregătit bine. Au venit nişte jucători ca Fabricio şi Săpunaru, care mâine vor face parte din primul 11. Nu îl am pe Alibec, Nico a venit după accidentare şi trebuie să ne antrenăm pe etape"

despre adversar: “eu spun că şi mâine vom arăta bine. Băieţii sunt 100% ok, din ce vorbesc cu Cristi. Am văzut ultimul joc al lor. Au câştigat 4-0. E un public numeros, s-au vândut foarte multe bilete. Acustica e extraordinară. În campionat, au nouă puncte din nouă, chiar dacă nivelul nu este extraordinar. E o echipa bine organizată, care joacă de mult timp împreună”.

despre suspendarea lui: ”nu va fi nicio hârtie împotriva mea. Nu au nicio informare asupra mea, prin care să mi se interzică aşa ceva. Lunea, Comisia de Disciplină a UEFA face o listă cu jucătorii sau antrenorii suspendaţi, iar eu nu sunt acolo. Aş fi putut sta pe bancă, dar risc foarte mult, iar Federaţia nu mă vrea pe bancă. Am ajuns să se dea un exemplu cu mine”.

Campioana Danemarcei a învins-o clar, sâmbătă, 4-0, pe Nordsaelland, în etapa cu numărul 3 din campionatul danez. Au marcat Pavlovic (21), Falk (39) şi Kusk (63 şi 69). AntrenorulStale Solbakken a folosit cinci titulari din echipa care remiza la Giurgiu la mijlocul săptămânii: Olsen, Ankersen, Jorgensen, Delaney şi Santander. Pe parcurs au mai intrat doi jucători care au fost în primul 11 miercuri: Cornelius şi Toutouh.

După trei runde, Copenhaga are punctaj maxim în liga daneză, şi un golaveraj 11-0, neprimind vreun gol în acest sezon.

Echipele probabile

Copenhaga: Olsen – Ankersen, Johansson, Jorgensen, Augustinsson – Kusk, Delaney, Kvist, Jensen – Santander, Pavlovic

Astra Giurgiu: Silviu Lung jr. – Vangjeli, Săpunaru, Fabricio, Junior Morais – Takayuki, Boubacar - Teixeira, Lovin, De Amorim – Boudjemaa

Miercuri, 3 august, FC Copenhaga va primi vizita Astrei, în manşa retur a turului trei preliminar al UEFA Champions League. Danezii au prima şansă la calificare, după remiza, 1-1, obţinută la Giurgiu.