COSR riscă acum să primească o amendă de 100.000 de euro din partea Comitetului Olimpic Internaţional, pentru că a trimis la JO un sportiv dopat.

Halterofilul Gabriel Sîncrăian (28 de ani) a urcat pe podium la Rio după ce a ridicat 173 de kilograme la stilul smuls şi 217 kiliograme la stilul aruncat. Interesant e că Gabi a intrat la aruncat la 204 kilograme, astfel că reuşita sa la 217 a fost cu adevărat una extraordinară şi neaşteptată. A terminat în spatele iranianului Kianoush Rostami şi a chinezului Tian Tao.

În vârstă de 28 de ani, sportivul originar din Cluj-Napoca a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ce a fost şi la ediţia de la Londra, din 2012. Cea mai bună performanţă din cariera sa fusese până acum un bronz la Europene, în urmă cu 4 ani.

Nu este prima dată când Sîncrăian este depistat pozitiv la un control antidoping. În 2013 a fost suspendat pentru doi ani pentru că a folosit stanozolol.

România rămâne, acum, cu 4 medalii cucerite la Jocurile Olimpice de la Rio:

  • Aurul echipei feminine de spadă - Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu; 
  • Argintul de la tenis al perechii masculine Florin Mergea - Horia Tecău;
  • Bronzul echipajului feminin 8+1 la canotaj - Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şiDaniela Druncea;
  • Bronzul de la lupte libere, la categoria 97 de kilograme - Albert Saritov.
Şi Republica Moldova tremură în continuare cu privire la singura medalie obţinută la Rio prin Serghei Tarnovschi, care a fost suspendat provizoriu pentru picarea unui test înainte de competiţie.