La câteva zile după puciul eşuat de luna trecută, un mandat de arestare a fost emis pe numele unuia dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti turci din istorie, Hakan Sukur, pentru aceleaşi acuzaţii.

Arif Erdem, Ugur Tutuneker şi Ismail Demiriz ar fi „membri ai grupării teroriste armate FETO/PDY (Fethullah Gulen/Structura Paralela de Stat)”, informează Sabah, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, procurorul Mehmet Senay Baygin i-a inclus pe foştii fotbalişti în ancheta cu privire la legăturile clericului stabilit în SUA cu tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Ar exista dovezi prind activitatea celor trei în cadrul FETO/PDY.

Singurul care a fost găsit la domiciliu a fost Islamil Demiriz, care a fost arestat. Arif Erdem şi Ugur Tutuneker nu se află în Turcia. Nici mandatul mai vechi, pe numele lui Hakan Sukur, nu a fost pus deocamdată în executare din acelaşi motiv: fostul fotbalist nu este în ţară.

În acelaşi timp, regimul lui Recep Erdogan continuă epurările. Alţi 2.800 de judecători şi procurori au fost schimbaţi din funcţii.