Presa naţională şi internaţională a titrat încă de ieri că moldoveanul a fost depistat pozitiv la un test antidoping înaintea Jocurilor Olimpice şi a fost suspendat provizoriu până la o decizie definitivă care va fi luată în urma convocării instituţiilor abilitate ale Comitetului Internaţional Olimpic şi a Federaţiei Internaţionale de profil.

Vă prezentăm comunicatul CNOS:

În legătură cu ultimele ştiri apărute în presă cu privire la medaliatul cu bronz la Rio 2016 Serghei Tarnovschi, CNOS informează că Federaţia Internaţională de Canoe a publicat pe site-ul sau oficial că sportivul este suspendat de la participare la probă de C-2 din cauza rezultatelor adverse a unui test pre-competiţional. Federaţia Internaţională i-a aplicat sportivului suspendare provizorie până la clarificarea situaţiei.

CNOS informează că nu a fost înştiinţat oficial de Federaţia Internaţională de Canoe, Comitetul Internaţional Olimpic sau Asociaţia Mondială Antidoping despre acest caz, aşa cum prevede procedura, şi, respectiv, nu este în măsură să ofere detalii suplimentare.

În acelaşi timp, CNOS ţine să precizeze pentru reprezentanţii mass media că până la momentul dat nu a fost pronunţată vreo decizie cu privire la suspendarea medaliei lui Serghei Tarnovschi şi discalificarea lui, iar informaţia dată publicată de unele organe mass media nu corespunde realităţii.