În prima partidă, Classic a remizat cu formaţia norvegiană Sandefjiord, scor 2-2.

În minutul 3, Sergiu Nicolaiciuc a deschis scorul cu un şut puternic la colţul lung. Până la pauză, Deving a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.
În mitanul secund, oaspeţii au jucat mai mult pe contraatac, iar Classic nu putea să marcheze. După 35 de minute, Sandefjiord au ieşit în avantaj, după reuşita lui Flatoy.

Iar peste câteva minute chişinăuienii au reuşit să egalizeze din nou, prin Sergiu Nicolaiciuc, care şi-a trecut în cont dubla. Până la sfârşitul partidei, elevii lui Oleksandr Derik au încercat să scoată o victorie, dar tabela a rămas ne schimbată.

SERGIU NICOLAICIUC, jucător FCA Classic Chişinău
„Va fi o lecţie pentru noi şi seara vom discuta cu antrenorul şi ne va sugera ce greşeli am făcut şi ne vom face concluzii”

Antrenorul echipei, Classic Chişinău, Oleksandr Derik a menţionat despre cum a fost primul meci din preliminariile Cupei UEFA.

OLEKSANDR DERIK, antrenor FCA Classic Chişinău
„Cum se spune, primul meci întotdeauna este mai greu. Chiar dacă băieţi şi-au dorit foarte mult să câştige, dar din păcate nu au reuşit. Echipă adversă a ales să joace defensiv, în distrugere pentru aşi apăra porţile sale. La rândul nostru, noi foarte tare i-am presat. Vom lucra asupra planului de joc, ne vom mobiliza puţin.”

De partea cealaltă, tehnicianul echipei Sandefjord, Martin Christiansen, a făcut totaluri primului meci.

MARTIN CHRISTIANSEN, antrenor Sandefjord
„Desigur, am vrut să câştigăm şi îmi pare rău că nu am reuşit să acumulăm încă două puncte. Dar, având în vedere ce fel de joc ne impunea adversarul, când de bine şi rapid se muta, eu cred, că este un lucru foarte bun că am reuşit să câştigăm un punct. Vom încerca să acumulat încă 6 puncte în următoarele meciuri.”

Următorul meci, Classic Chişinăul îl va disputa în compania formaţiei Cardiff University, în timp ce Sandefjord se va duela cu Hamburg Panthers.

Classic - Sandefjord 2-2
Marcatori: Nicolaiciuc (4, 38) - Devig (8), Flatoy (36)

Hamburg Panthers - Cardiff University 6-2
Marcatori: Labiadh (3, 14), Winkel (8, 16), Khalili (28), Meyer (37) - Zulkarnain (5), Hugh (21).