Eliminată fără glorie în turul al treilea al probei de simplu feminin de la JO 2016, sportiva din SUA a declarat forfait pentru turneul WTA de la Cincinnati (SUA), din cauza unei accidentări la un umăr.

Dacă Angelique Kerber va câştiga turneul, o va detrona din fruntea topului mondial.

"Sunt foarte dezamăgită, mai ales că aşteptam cu nerăbdare să-mi apăr titlul, însă nu sunt capabilă să joc. Inflamaţia mea de la umăr îmi pune în continuare probleme, însă abia aştept să revină pe teren, cât mai rapid posibil", a declarat Serena Williams.

La Cincinnati, cea mai mică dintre surorile Williams va fi înlocuită cu japoneza Misaki Doi,care o va întâlni în turul al doilea pe câştigătoarea partidei dintre Zheng Saisai (China) şi Christina McHale (SUA).

Serena (34 de ani) este liderul ierarhiei feminine din februarie 2013. Ar putea fi detronată de Kerber, dacă jucătoarea din Germania va câştiga turneul de la Cincinnati. Niciun alt rezultat nu o scoate pe Serena de pe prima poziţie.

În prezent, jucătoarea din SUA are 183 de săptămâni la rând în fruntea topului WTA. Recordul de săptămâni consecutive este 186 şi îi aparţine lui Steffi Graf. În cazul în care Kerber nu câştigă la Cincinnati, Williams va avea cel puţin încă 4 săptămâni pe locul 1, până după US Open, astfel că va bate şi unul dintre putinele recorduri care îi lipsesc.