Documente au fost ridicate şi de la firma Pax Creative, cea care a livrat echipamentele, de la depozite din Italia, aparţinînd firmei Kappa.

Poliţia a ridicat, din depoziitul de la Dobroeşti al firmei, mostre din echipamentul livrat către lotul olimpic. Agenţii încearcă să afle dacă echipamentul este contrafăcut.

  • Pe 7 august, Gazeta Sporturilor scria că sportivi şi antrenori din lotul olimpic susţin că "echipamentul se comportă de parcă ar fi contrafăcut".
"E adevărat că s-au ridicat documente, dar miercuri, nu azi. Şi nu e vorba de percheziţie,ci doar despre faptul că ne-au fost solicitate toate documentele legate de achiziţiile cu echipamentul. Le-am pus la dispoziţia organelor de anchetă", au declarat surse din COSR pentru ziar. Pax Creative Sports SRL e firma care a livrat echipamentele pentru membrii delegaţiei olimpice la JO 2016. Firma are 5 angajaţi şi 10 contracte cu COSR, din 2010 încoace.
  • 370.000 €cumulează contractele firmei Pax cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român
"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti" comunicat Inspectoratul General al Poliţiei Române.