Asensio a deschis scorul în minutul 21 cu o execuţie de senzaţie de la 25 de metri. Fotbalistul madrilenilor a prins un şut superb care s-a dus direct la încheietura barelor.

Vazquez a egalat cu patru minute înainte de finalul primei reprize cu un şut din interiorul careului la colţul lung. Casilla avea în faţă doi coechipieri şi n-a putut vedea mingea.

În minutul 72, Konoplyanka a executat perfect o lovitură de pedeapsă provocată de Sergio Ramos asupra lui Vitolo.

În ultimul minut al prelungirilor, Sergio Ramos avea să se transforme în îngerul madrilenilor, după ce a marcat cu o lovitură de cap din 6 metri.

Meciul a intrat în prelungiri, iar Kolodziejczak a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 93 şi a fost trimis la cabine. Rămaşi în 10 oameni, jucătorii Sevillei mai mult s-au apărat şi au dat ocazia madrilenilor să se apropie mai mult de poartă. În ultimul minut al prelungirilor, Carvajal avea să fie omul care aduce Supercupa Europei în capitala Spaniei.

Real a câştigat Liga Campionilor în faţa lui Atletico Madrid în urma loviturilor de departajare, scor 1-1 (5-3 d.p.). De partea cealaltă, Sevilla a triumfat în Europa League, scor 3-1 cu Liverpool.