După înfrângerile cu Angola şi Brazilia, fetele lui Tomas Ryde s-au mobilizat şi au obţinut succesul care le permite să spere că vor reuşi să avanseze în sferturile turneului olimpic.

Împotriva Muntenegrului, România nu s-a putut desprinde până în finalul primei reprize, când trei goluri consecutive au stabilit rezultatul pauzei, 11-9 pentru "bronzul" ultimei ediţii a Campionatului European.

Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a "tricolorelor" în prima parte, intervenţiile sale trecând în plan secund jocul nu foarte reuşit al Cristinei Neagu, care a înscris totuşi de patru ori. Lucrurile s-au schimbat, însă, la reluare.

Dacă Paula a continuat să facă minuni în poartă, cea mai bună handbalistă a lumii s-a dezlănţuit şi datorită celor şase goluri marcate de ea în repriza a doua, româncele s-au desprins la trei şi apoi la patru lungimi. Finalul i-a aparţinut Valentinei Ardean Elisei, care, într-un moment în care Muntenegru s-a apropiat la 23-21, şi-a păstrat sângele rece şi a înscris cele două goluri care au stabilit rezultatul întâlnirii.

Neagu a încheiat meciul cu 10 goluri, în timp ce de la învinse s-a remarcat Katarina Bulatovic, cu 9 reuşite.

În ultimele două partide din grupă, România va juca împotriva Spaniei, pe 12 august, şi a Norvegiei, două zile mai târziu.