Este al 14-lea titlu din cariera jucătoarei de 24 de ani, care, de luni, va reveni pe locul 3 WTA, pe care nu l-a mai ocupat de la începutul acestui an.

Halep a răzbunat astfel ghinionul de anul trecut, când a fost nevoită să se retragă din ultimul act la Rogers Cup, în setul decisiv al întâlnirii cu Belinda Bencic, din cauza unor probleme medicale.

De această dată, constănţeanca a fost decisă să nu mai rateze şansa de a ridica trofeul deasupra capului şi a început meciul cu Madison Keys în forţă, cu un game câştigat contra serviciului. Halep s-a desprins la 4-2 şi putea chiar să facă 5-2, dar Keys a revenit şi a egalat.

Simona a mai reuşit două break-uri şi a servit de fiecare dată pentru câştigarea setului, dar a pierdut de diecare dată la 0, înainte de a-şi trece în cont primul set după un tie-break dominat cu autoritate şi în care s-a impus cu 7-2.

În setul al doilea, a cincea favorită de la Montreal a făcut repede break-ul, s-a desprins la 3-0, apoi şi-a păstrat avantajul până la final pentru al treilea titlu din 2016, după cele de la Madrid şi Bucureşti.

"A fost o săptămână uimitoare", a spus Simona Halep, la finalul meciului. Apoi a glumit cu spectatorii: "Nu plecaţi încă, trebuie să mă susţineţi din nou în jumătate de oră". Românca s-a referit la faptul că are şansa de a face dubla la Montreal, în condiţiile în care va juca şi finala probei de dublu, alături de Monica Niculescu.

Pentru victoria de la Rogers Cup, Simona Halep a primit un cec de 497.700 dolari şi 900 de puncte WTA.