Competiţia, una prestigioasă pentru baschetul continental, a ajuns la ediţia cu numărul 9. La turneu participă cele mai bune 14 formaţii naţionale de pe bătrânul continent, având în componenţă jucători de peste 55 de ani. Competiţia a rezervat şi alte categorii de vârstă.

Veteranii baschetului moldovenesc au învins Grecia cu scorul de 76-47. Moldovenii s-au impus şi în faţa Germaniei, mai greu de această dată, scor 62-60. Nici Slovacia şi Polonia nu au reuşit să ţină pasul cu baschetbaliştii noştri. În partida cu slovacii, jucătorii noştri s-au impus cu 72-58, în timp ce în duelul cu polonezii au câştigat la o diferenţă categorică, 72-26.

În penultimul act al turneului european, echipa condusă de Valeriu Ciornîi au reuşit o victorie spectaculoasă în meciul contra selecţionatei Germaniei, pe care a întâlnit-o şi în prima fază a competiţiei, de această dată tricolorii au câştigat cu scorul de 61-52.

Calificaţi în marea finală a Campionatului European, baschetbaliştii noştri aveau să întâlnească naţionala Sloveniei. Adversarii au fost mai bun la coş, reuşind să învingă cu scorul de 70-43, asigurându-şi trofeul turneului final, în timp ce selecţionata Moldovei a urcat pe treapta a doua a podiumului, devenind vice-campioni europeni.

Rusia a câştigat medaliile de bronz, după ce a câştigat finala mică în faţa Germaniei.

În componenţa naţionalei Moldovei, sub conducerea lui Valeriu Ciornîi, au evoluat căpitanul echipei Valeriu Plitoc, Constantin Ciorbă, Anatolie Pozdnecov, Oleg Roşca, Oleg Doroş, Valeriu Plitoc şi alţi veterani ai baschetului naţional.