Fost campion al Moldovei în sezonul 2014-2015, atacantul discută cu mai multe echipe din străinătate şi are de gând ca atunci când se va retrage, să se apuce de antrenorat.

- Romeo, de ce n-ai mai continuat la Milsami, unde deveniseşi unul dintre cei mai importanţi jucători din lot? 
- Am terminat contractul, de aceea am plecat. Dar nu exclud o revenire în fotbalul moldovean. Acum am câteva discuţii, dar vedem.

- Cum ţi s-a părut perioada petrecută acolo? Mulţi văd un nivel foarte scăzut. 
- Sincer, când m-am dus acolo şi eu am crezut tot aşa. Se joacă ceva mai agresiv decât în campionatul românesc. Am luat titlul de campion, apoi am eliminat Ludogoreţ în Champions League. Au fost lucruri incredibile făcute de o echipă în plină creştere.

- Ce ai de gând să faci în viitorul apropiat?
- Discut cu mai multe echipe din străinătate. Să vedem ce se va concretiza. Discuţii chiar foarte avansate din mai multe ţări. În ţară n-am discutat cu nimeni. Deşi sunt probleme, nu exclud o revenire în Liga 1.

- Ai 32 de ani, te gândeşti la retragere?
- Nici gând. Eu acum sunt la a 2-a tinereţe. Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic. Fac şcoala de antrenori pentru că pe viitor vreau să merg pe acest drum.

- În România sunt mari probleme, de ce crezi că s-a ajuns aici şi ce s-ar putea face pentru rezolvarea situaţiei?
- Părerea mea e că echipele româneşti ar trebui să se unească. Să facă ceva cu acea lege a sponsorizării. Dacă nu, multe echipe vor dispărea. Sunt probleme uriaşe şi doar aşa am putea ieşi din situaţia asta de criză.

15 goluri a marcat Surdu pentru Milsami în 42 de meciuri şi a oferit 3 pase de gol.