Viitorul a emis un comunicat prin care spune că nu are nicio legătură cu trucarea meciului cu ASA Tg. Mureş, 6-1.

"Urmare a articolului apărut, luni după-amiază, în presa centrală cu privire la regăsirea meciului FC Viitorul - ASA Tg. Mureş pe lista agenţiei de monitorizare a pariurilor, FederBet, clubul nostru are următoarea poziţie:

- FC Viitorul EXCLUDE orice preocupare şi asociere cu astfel de practici.
- Clubul nostru a fost întotdeauna preocupat doar de fotbal şi nu va intra niciodată în lucruri de acest gen.
- La începutul acestui an fiecare angajat al clubului FC Viitorul a semnat declaraţie pe propria răspundere că înţelege să respecte Regulamentul disciplinar al FRF, care reglementează şi sancţionează Corupţia / Pariurile sportive / Integritatea competiţiilor (art.60), Integritatea meciurilor (art.60 bis) şi Manipularea rezultatului unui joc (art.61).

" comunicat FC Viitorul

Raportul a fost prezentat pe 14 iunie în Parlamentul European de Elly Schlein, europarlamentar italian, şi de Francesco Baranca, secretarul FederBet.

Astfel, un meci din Liga 1, trei meciuri din Liga a 2-a şi două amicale ale formaţiilor româneşti sunt suspectate de trucare la pariuri, potrivit Prosport.

Meciurile suspecte de blat:

Viitorul - ASA Tg. Mureş 6-1 (Liga 1)
Mioveni - FC Braşov 4-2 (Liga 2)
Dacia Unirea Brăila - Academica Clinceni 2-1 (Liga 2)
FC Braşov - UTA 2-3 (Liga 2)
Debrecen - FCM Baia Mare 3-1 (amical)
CFR Cluk - UFA 0-2 (amical)

Meciul dintre Viitorul şi ASA s-a disputat pe 2 mai 2016, în penultima etapă din play-off-ul Ligii 1. Atunci, cele două echipe luptau doar pentru locul 5.

"Nu ştiu ce să zic. Uitaţi-vă cu o etapă înainte la câte galbene şi roşii am luat. De aia am făcut atunci urât şi am zis că nu îi mai primesc pe unii. Şi mie mi s-a părut ciudat, dar am pus-o pe seama Paştelui. Am fost obligat să legitimez copii şi să-i duc la meciul cu Viitorul " Daniel Stanciu, director sportiv la ASA Tg. Mureş

În plus, mai multe meciuri de tenis ale jucătorilor români sunt pe această listă.

Monica Niculescu / Anna-Lena Friedsam – Anna Morgina / Ling Zhang 6-0,6-3 (Guangzhou)
Daiana Negreanu – Tadeja Majerici 6-4, 6-3 (Gyor)
Petru Alexandru Luncanu – Ilia Marcenko 3-6, 1-6 (Andria Challenger)

FederBet a analizat mişcările cotelor oferite de bookmakeri din întreaga lumea. Firma a folosit un sistem de detecţie a fraudei, utilizat şi de UEFA, pentru a descoperi anomaliile de pe piaţa pariurilor.