De prezenţa maşinii de siguranţă a profitat Nico Rosberg - liderul clasamentului general a schimbat pneurile devreme şi astfel a ajuns în faţa colegului său Hamilton. Situaţia s-a decis pe ultimul stint, când Rosberg a fost retrimis pe pistă cu pneuri supersoft, iar Hamilton cu cele din compoziţia soft, mai dură.

Chiar dacă părea dezavantajat, campionul mondial a reuşit să egaleze şi chiar să depăşească ritmul adversarului. În ultimul tur, Rosberg a greşit pe primul viraj, iar mai apoi, în virajul 2, a rezultat contactul de pe urma căruia germanul şi-a rupt aripa faţă. Hamilton a trecut cu bine peste episod şi a câştigat cursa de pe Red Bull King, urmat de Max Vertappen şi Kimi Raikkonen. Rosberg a sosit al 4-lea şi a pierdut 13 puncte în clasamentul general. La finalul Grand Prix-ului, directorul de cursă a anunţat că va analiza comportamentul lui Nico.

În ultimul tur, Sergio Perez a lovit glisiera de protecţie din virajul 3, situaţie care l-a adus în Top 10 pe Pascal Werhlein, campionul DTM. A fost primul punct strâns de echipa Manor în acest an.

În clasamentul general, diferenţa dintre Rosberg şi Hamilton a scăzut la 11 puncte. Următoarea etapă se va desfăşura săptămâna viitoare, la Silverstone, în Marea Britanie