Franţa este cu siguranţă marea favorită a acestei întâlniri, însă reprezentativa condusă de Lars Lagerback şi Heimir Hallgrimsson a demonstrat de-a lungul turneului că e o echipă solidă, capabilă de surprize de proporţii. Nordicii sunt neînvinşi în cele 5 meciuri disputate la Euro 2016 şi în sferturi au trecut de Anglia.

Statistica e şi ea de partea echipei pregătite de Didier Deschamps. Franţa e neînvinsă în precedentele 11 întâlniri directe cu Islanda, bifând 8 victorii şi 3 remize. În toate acestea partide reprezentativa "Cocoşului Galic" a marcat 30 de goluri şi a primit doar 8. Ultimul meci direct a avut loc în 2012, la Valenciennes. Islanda a condus cu 2-0 la pauză dar echipa condusă la acea vreme de Laurent Blanc a întors rezultatul în repriza secundă.

Nordicii au tot lotul valid pentru duelul de azi, în timp ce de la francezi vor lipsi Coman, Rami şi Kante. Primul este accidentat în timp ultimii doi sunt suspendaţi. Giroud şi Koscielny vor lipsi din semifinale în cazul în care vor fi avertizaţi azi şi Franţa obţine calificarea. În aceeaşi situaţie sunt şi 9 islandezi: Arnason, B. Bjarnason, Gudmundsson, Gunnarsson, Halldorsson, Saevarsson, Sigthorsson, G. Sigurdsson, Skulason.