Faţă de conservatorul TDF, Turul Spaniei oferă mult mai multe artificii, de fiecare dată sportivi mari din plutonul profesionist venind cu orgoliul rănit, în căutare de glorie.

2016 nu face excepţie, Quintana şi Contador anunţând deja că vor veni în Vuelta pentru a se impune. Cele 7 etape de munte înalt au toate ingredientele pentru bătălii epice, celor doi urmând să li se alăture şi Froome, Chaves, Landa sau Kruijswijk.

Dacă liderul lui Sky ar putea veni doar pentru o victorie de etapă, el declarând deja că se simte extrem de obosit (în plus, are ca obiectiv o medalie la Rio, la contratimp), Landa ar putea fi cel care să se lupte pentru clasamentul general. Acesta a primit deja rolul de lider în Giro 2016, însă a fost forţat să abandoneze. Ulterior, în Le Tour, ibericul a fost, alături de Poels, cel mai de încredere locotenent al lui Froome. Acum, Sky îi poate mulţumi prin oferirea libertăţii de a se lupta pentru general, deşi contratimpul de 39 de kilometri din etapa a 19-a va fi un mare handicap pentru el.

În căutarea gloriei după un Giro ratat va fi şi Kruijswijk, rutierul cel mai puternic din Turul Italiei. Un accident nefericit l-a privat în ultima săptămână de tricoul roz, astfel că olandezul va dori să îşi ia revanşa.

Esteban Chaves, marea surpriză de anul trecut, va dori şi el să îşi confirme valoarea printr-o nouă reprezentaţie de gală, cum de urmărit va fi şi ce decizie va lua Astana. Aru a dezamăgit total în Turul Franţei şi, dacă nu e prea obosit, ar putea să încerce să îşi apere titlul obţinut in-extremis anul trecut. Cu sau fără Aru, Astana e gata oricum să îl propună pe "Superman" Miguel Angel Lopez, un tânăr columbian (22 de ani) considerat de mulţi deja drept unul dintre cei mai mari căţărători. Acesta şi-a arătat deja măsura valorii în Turul Elveţiei, competiţie pe care a câştigat-o, reuşind şi un contratimp fantastic (a sosit al doilea, după Ion Izagirre, chiar în faţa marelui Cancellara).

Ultimii 10 câştigători ai Turului Spaniei

2015 - Fabio Aru

2014 - Alberto Contador

2013 - Chris Horner

2012 - Alberto Contador

2011 - Juan Jose Cobo

2010 - Vincenzo Nibali

2009 - Alejandro Valverde

2008 - Alberto Contador

2007 - Denis Menchov

2006 - Alexadre Vinokourov

Turul Spaniei se va desfăşura între 20 august şi 11 septembrie, în debut fiind programată o etapă de contratimp pe echipe în lungime de 29,4 kilometri.