Intrată direct în turul al doilea, sportiva noastră nu a stat deloc la discuţii cu Daria Gavrilova, locul 45 WTA, pe care a învins-o, în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră şi 18 minute de joc. 

După ce a câştigat şi în proba de dublu, alături Monica Niculescu (6-3, 6-2 cu G. Dabrowski, Canada / A. Kudryavtseva, Rusia), acum Simona urmează să o întâlnească în ”optimile” de la Montreal, la simplu, pe învingătoarea din meciul Karolina Pliskova şi Sara Errani.
Românca a disputat finala competiţiei din Canada în 2015,  însă a abandonat la scorul de 7-6, 6-7, 3-0 pentru elveţianca Belinda Bencic.

Probabil că mulţi români au aşteptat cu teamă jocul Simonei cu Garilova, atât din cauza parcursului sinuos al sportivei noastre în acest an, dar şi pentru că adversara sa câştigase meciul direct de la Roma, 3-6, 6-4, 3-6. Chiar şi victoria jucătoarei din Constanţa, în celălalt meci direct, fusese obţinută cu ceva emoţii: 2-6, 6-1, 6-2, la Indian Wells, în 2015. De data aceasta însă diferenţa dintre cele două adversare a fost clară, iar izbânda a venit în două seturi: 6-2, 6-3, după o evoluţie entuziasmantă a Simonei.

Chiar dacă a schimbat de trei ori suprafaţa de joc într-o singură lună, iarbă, zgură şi hard, ceea ce este complicat pentru oricine, Simona Halep a reuşit să obţină nu mai puţin de cinci game-uri pe serviciul sportivei din Australia, dar care este de origine rusă. O singură dată le-a dat emoţii celor care au susţinut-o din tribune, printre care şi Lucian Bute. În setul doi, la 6-2, 2-1 pentru ea, şi-a pierdut serviciul. A fost o întâmplare pentru că Simona a revenit rapid la conducerea ostilităţilor şi a câşigat şi setul secund cu 6-3.

La turneul de la Montreal, parcursul Simonei poate fi mai facil după ce Serena Williams şi Garbine Muguruza s-au dat la o parte, din cauza accidentărilor.