Comisia de disciplină a clubului urmează să analizeze solicitarea de excludere, făcută de un membru al grupării imediat după tentativa de lovitură de stat din Turcia. Iniţial, cazul a fost discutat de Consiliul de Conducere, însă acesta a trimis dosarul la Comisia de Disciplină.

Hakan Şukur, despre care presa turcă scrie că ar fi un apropiat al lui Gulen, locuieşte în Statele Unite. În SUA s-a stabilit de mai mulţi ani şi Fethullah Gulen, acuzat că a instigat puciul eşuat din 15 iulie, din Turcia.

Hakan Şukur, în vârstă de 44 de ani, a jucat o mare parte din carieră la Galatasaray, unde a fost şi coleg cu Gheorghe Hagi şi cu Gheorghe Popescu. El are 112 selecţii în naţionala Turciei, pentru care a marcat 51 de goluri în perioada 1992 - 2007, un record.

După retragerea din activitate, a intrat în politică, iar în 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Recep Tayyip Erdogan, partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP).

În 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid şi a rămas parlamentar independent. Şukur a candidat şi în 2015, dar nu a mai fost ales.

În luna februarie, Hakan Şukur a fost pus sub acuzare pentru că l-ar fi insultat pe o reţea de socializare pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan.