Cupa Europeană a Naţiunilor a fost cea mai de succes competiţie pentru Moldova. În sezonul 2014-2016 echipa noastră a avut şanse reale de a trece într-o divizie mai bună. În meciul decisiv cu Belgia, victoria a trecut printre degetele rugbiştilor moldoveni în ultimele secunde ale întrunirii. 

Preşedintele Federaţiei de Rugby din Moldova, Vasile Revenco, a declarat pentru Infotag, că Adunarea generală a forului continental a votat mai multe schimbări:

S-a schimbat nu doar denumirea turneului. S-a schimbat formatul de desfăşurare. Cupa Europeană a Naţiunilor dura doi ani, iar Campionatul European va fi un turneu anual. Acesta va începe în toamna anului 2016 şi se va încheia în primăvara anului 2017. Anterior, câştigătorul grupei "B" din divizia I (în care joacă naţionala Moldovei - "I") direct trecea în grupul "A". Acum, pentru a trece în grupa "A", aceasta va trebui să dispute două meciuri cu outsiderul grupei "A". De asemenea, anterior fiecare naţională disputa câte două meciuri cu adversara sa (pe teren propriu şi în deplasare), iar acum Campionatul Europei se va desfăşura într-un singur tur.

Selecţionata de rugby a Moldovei face parte dintr-o grupă cu echipele Portugaliei, Ucrainei, Poloniei, Olandei şi Elveţiei. Naţionala Moldovei va juca pe teren propriu cu echipele Ucrainei şi Poloniei (12 noiembrie 2016 şi 18 martie 2017), în deplasare cu echipele Olandei, Elveţiei şi Portugaliei (19, 26 noiembrie 2016 şi 11 martie 2017).

Primul meci din Campionatul European, cel cu ucrainenii, forul naţional îl planifică să-l desfăşoare la Bălţi ori la Tiraspol, pentru popularizarea sportului cu balonul oval.