Ultimele acuzaţii care li se aduc sunt făcute de o comunitate de descendenţi ai sclavilor africani, cunoscuţi drept "quilombo". Aceştia susţin că Satul Media Barra 3, unde vor fi cazaţi jurnaliştii, a fost construit pe un teren unde au fost îngropaţi strămoşii lor, loc pe care aceştia îl consideră sacru.

Spaţiul a fost cumpărat în 2013 de către dezvoltatorul imobiliar Cyrela, care a defrişat sute de copaci, a distrus un teren de fotbal şi a demolat ruinele casei fostului proprietar de sclavi pentru a putea construi proiectul, relatează The Guardian.

Urmaşii sclavilor africani sunt îndreptăţiţi să ceară terenurile pe care le-au ocupat de-a lungul istoriei, aşa că multe dintre cele 3.500 de comunităţi quilombo sunt ameninţate de către dezvoltatori imobiliari.

Nu sunt primele nereguli constatate la Rio. Primele delegaţii de sportivi ajunse în Brazilia s-au plâns de condiţiile din Satul Olimpic, iar sportivii din Australia au refuzat să se cazeze după ce au găsit în camere toalete blocate, ţevi sparte şi instalaţii electrice expuse.

Jocurile Olimpice de la Rio vor avea loc în perioada 5-21 august.