Cristiano nu s-a refăcut după accidentarea la genunchi suferită în finala Campionatului European. Costaricanul Keylor Navas se află şi el la recuperare, după o operaţie suferită la tendonul lui Ahile, din cauza căreia a ratat şi Copa America Centenario. Se antrenează aproape de capacitatea maximă, dar deţinătoarea Ligii Campionilor nu vrea să îl forţeze, după intervenţia chirurgicală din această vară. 

Tehnicianul francez s-a hotărât pe cine va folosi în locul lor în meciul de pe 9 august, de la Trondheim: în poartă va intra Kiko Casilla, iar în ofensivă locul lui Cristiano va fi luat de Morata, atacantul proaspăt răscumpărat de madrileni în această vară cu 30 de milioane de euro de la Juventus.

Kroos este şi el incert, astfel că şanse mari la un loc de titular le are şi Isco.

Zidane va avea un timp destul de scurt pentru a pregăti cu tot lotul meciul contra Sevillei. Gareth Bale, Raphael Varane şi Pepe vor ajunge pe 31 iulie şi s-ar putea antrena la intensitate maximă doar 8 zile.

Echipa probabilă a Realului în Supercupa Europei:
Casilla - Danilo, Ramos, Pepe, Marcelo - Isco, Casemiro, Modric - Bale, Benzema, Morata.

Supercupa Europei, dintre Real Madrid (câştigătoarea Ligii Campionilor) şi FC Sevilla (câştigătoarea Europa League), se joacă marţi, 9 august.

Până atunci, însă, Real joacă în International Champions Cup, cel mai puternic turneu amical al verii.

28 iulie: Real Madrid - PSG - ora 02:30
30 iulie: Real Madrid - Chelsea - ora 22:00
4 august: Bayern Munchen - Real Madrid - ora 02:30