Calificările pentru etapa a 11-a din sezonul Formulei 1 au avut startul amânat de o ploaie torenţială, prima parte Q1 fiind practic împărţită de evenimente cu steag roşu în patru mini secvenţe a câte 4 minute fiecare. A urmat, apoi, partea secundă, Q2, căreia i-a căzut victima Kimmi Raikkonen, finlandezul fiind doar al 14-lea în grila de duminică. Nici coechipierul său de la Ferrari nu a avut mai mult noroc, Sebastian Vettel fiind scos de Ferrari pe circuit într-un moment complet nepotrivit, ceea ce i-a lăsat doar a cincea şansă în calificări. Primele patru poziţii pe grilă au fost monopolizate de Mercedes AMG şi Red Bull, prin Rosberg şi Hamilton, plus Ricciardo şi Verstappen.

Este al treilea pole din sezon, ultimul fiind obţinut în Rusia, şi al 25-lea din cariera lui Nico Rosberg. În cele două ocazii anterioare din 2016 când a plecat din pole, a şi câştigat ulterior cursa. Însă dacă ne raportăm la ultimul deceniu, cine a învins pe Hungaroring nu a ieşit campion mondial la finele anului.

Situaţia la general este cu Nico Rosberg în continuare lider, însă cu un avans minim, de doar un punct, în faţa lui Lewis Hamilton, care este lider la capitolul victorii pe Hungaroring, cu patru triumfuri, dar niciuna cu noul motor Mercedes V6 hibrid.