"ACS Poli Timişoara va evolua în Liga 1 în locul Rapidului. Rapid, la această oră este în faliment, nu poate angaja jucători, antrenori, nu poate face nimic.  Şi în situaţia în care s-ar dispune suspendarea falimentului, Rapid tot nu ar putea evolua în Liga 1. Chiar dacă pe terenul de joc formaţia din Giuleşti şi-a câştigat dreptul de a participa în Liga 1, din păcate din punct de vedere juridic nu vor putea participa", a explicat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, într-o conferinţă de presă, pentru ca apoi, întrebat de jurnaliştii prezenţi, în ce condiţii formaţia de sub Grant ar fi putut să evolueze totuşi în prima ligă, să puncteze: "Dacă printr-o minune se întâmplă ceva până diseară, adică să vină cineva să achite toate datoriile".

Aflat în insolvenţă din 2012, clubul înfiinţat în 1923 a primit verdictul care anunţă intrarea în faliment în 13 iunie 2016. Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care mai bine de jumătate la fisc, alb-vişiniii nu au avut scăpare la Tribunalul Bucureşti.

Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel, însă rapidiştii nu au primit răspuns, decizia fiind amânată pentru 24 august. Cum noua ediţie a Ligii 1 va începe în acest week-end,conducerea LPF a hotărât ca în locul giuleştenilor să rămână pe prima scenă ACS Poli Timişoara.

Echipa de pe Bega va începe noul sezon de Liga 1 cu 14 puncte penalizare. 8 din cauza neîndeplinirii baremului în Liga 1 şi 6 puncte pentru nereguli în dosarul de licenţă.