Generaţia care a ieşit campioană mondială la junioare în 2014 confirmă şi la tineret. Echipa sub 20 de ani a României s-a calificat aseară în semifinalele Campionatului Mondial din Rusia.

A fost din nou un meci de infarct în care "tricolorele" au fost conduse la patru goluri diferenţă aproape toată prima repriză, dar au revenit fantastic. Pe final, au fost din nou mari emoţii, Croaţia ratând o aruncare de la 7 metri cu 12 secunde înainte de final!

Croaţia a început exuberant jocul, a condus cu 5-1, 6-2, 8-4 şi 10-6 în minutul 22. În echipa României doar extrema stânga Alexandra Dindiligan şi portarul Iulia Dumanska parcă erau conectate la miza jocului. Antrenorul Ion Crăciun a reuşit până la urmă să le trezească pe fete.

Apărarea a fost incredibilă, soluţia cu Elena Dache apărându-se avansat dereglând angrenajul croat. Româncele au marcat de cinci ori consecutiv şi au intrat la pauză în avantaj: 11-10.

Ca şi cu Germania şi Japonia, România s-a desprins şi cu Croaţia în partea a doua. Alina Ilie a fost responsabila cu golurile, iar Dumanska şi-a continuat recitalul între buturi. A fost 18-14, 19-16, dar emoţiile au revenit. Arţăgoasele croate s-au apropiat la 19-18, apoi la 20-19 şi 21-20. Au avut şi şansa să egaleze, dar Stella Posavec a ratat o aruncare de la 7 metri când mai erau doar 12 secunde de joc!

Au marcat pentru România: Alina Ilie 8 goluri, Dindiligan 5, Laslo 3, Polocoşer 2, Taivan 2, Ostase 1.

România ajunge astfel în semifinale, acolo unde va întâlni Danemarca, echipa care a câştigat titlul european anul trecut cu actuala generaţie. În cealaltă semifinală se vor întâlni Germania şi Rusia.