Reprezentativa lusitană a început cum nu se putea mai prost meciul, după 8 minute Cristiano Ronaldo s-a accidentat, a revenit pe teren, dar până în minutul 23 când a fost înlocuit cu Quaresma a jucat mai mult într-un picior.

Partea a doua a fost mai alertă. După o oră de joc, Griezmann e văzut bine liber în careu, dar lovitura sa cu capul trece puţin peste poartă. Cu un sfert de oră înainte de final, Giroud a şutat din interiorul careului, dar Rui Patricio a avut o intervenţie de clasă.

În minutul 80, Portugalia a avut o dublă ocazie de gol. Nani a trimis o centrare şutată, Lloris a scos de sub bară, mingea a ajuns la Quaresma, dar foarfeca sa a fost reţinută de portarul Franţei.

Golul Portugaliei a venit în prelungirile meciului. În minutul 109, Eder a scăpat de un adversar şi a şutat nederanjat de nimeni de la 20 de metri, mingea s-a oprit în plasa porţii şi lusitanii şi-au trecut în cont prima cupă continentală.

LIVE BLOG | Portugalia lui Ronaldo e noua campioană europeană! Golul rezervei Eder, venit în minutul 108, cel mai important din istoria lusitanilor. Portugalia - Franţa 1-0
Jurnal.md a transmis în timp real cele mai importante detalii ale finalei de la Paris, încă in dimineaţa zilei de duminică.

*** 00:32

Portugalia este noua CAMPIOANĂ a Europei la fotbal; Lusitanii au învins Franţa în finală

*** 00:19

Portugalia a deschis scorul prin Eder, minutul 109.

*** 23:50

Finala nu a putut fi decisă în timpul regulamentar. Urmează două reprize de prelungiri.

*** 23:02

A început repriza a doua, scor 0-0.

*** 22:50

Final de primă repriză. Cele două echipe se află la egalitate, 0-0.

*** 22:25

LIVE BLOG | Marea finală de la EURO: Portugalia - Franţa 0-0. Scene sfâşietoare pe Stade de France! Accidentat de Payet, Ronaldo a ieşit de pe teren cu ochii în lacrimi

  • Fernando Santos (Portugalia) l-a schimbat pe Cristiano Ronaldo care are grimaşe de durere după o accidentare suferită mai devreme. Ricardo Quaresma e cel care i-a luat locul, minutul 25 al finalei.
*** 22:05

Renato Sanches este cel mai tânăr fotbalist care apare într-o finală de Campionat European la 18 ani 326 de zile.

*** 22:00

A început spectacolul pe Stade de France. Portugalia a avut lovitura de start.



*** 21:50

A început festivitatea de deschidere a finalei! David Guetta face show pe Stade de France! Xavi a venit cu trofeul pe care Spania l-a câştigat în urmă cu 4 ani, l-a prezentat suporterilor de pe Stade de France şi-l va înmâna câştigătoarei din această seară.

*** 21:15

ECHIPELE DE START

PORTUGALIA: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro - William Carvalho - Renato Sanches, Adrien Silva, Joao Mario - Nani, Ronaldo
Selecţioner: Fernando Santos

FRANŢA: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud
Selecţioner: Didier Deschamps

ARBITRU: Mark CLATTENBURG
ASISTENŢI: Simon Beck şi Jake Collin (toţi din Anglia)

Stadion: ”Stade de France” (Saint-Denise)

*** 21:05

Stade de France a fost invadat de molii, anunţă cei de la Squawka News. Din cauza faptului că nocturna a fost lăsată pornită peste noapte, acestea s-au adunat pe stadion.




*** 21:00


Echipa condusă acum de Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele 18 meciuri disputate pe teren propriu în cadrul turneelor majore.

Francezii au înregistrat 16 victorii şi două egaluri, fiind învinşi ultima oară "acasă" în cadrul primului Campionat European (1960): atunci, au pierdut în faţa Iugoslaviei, în semifinale, cu un halucinant 4-5.

*** 19:40

Panică la Paris: Hotelul unde este cazată naţionala Franţei, evacuat de urgenţă

Hotelul în care a fost cazată delegaţia echipei naţionale a Franţei a fost evacuat cu doar câteva ore înaintea finalei EURO 2016 după ce poliţiştii au găsit un pachet suspect în vecinătatea clădirii.

Toată zona a fost imediat evacuată, iar forţele de ordine au detonat controlat pachetul suspect. Cu câteva ore înaintea finalei, poliţia a fost alertată, iar fanii speră că nu vor exista probleme. Organele de ordine dau asigurări că totul va decurge conform planului.

Hotelul în care a fost cazată delegaţia echipei naţionale a Franţei a fost evacuat cu doar câteva ore înaintea finalei EURO 2016 după ce poliţiştii au găsit un pachet suspect în vecinătatea clădirii.

Toată zona a fost imediat evacuată, iar forţele de ordine au detonat controlat pachetul suspect. Cu câteva ore înaintea finalei, poliţia a fost alertată, iar fanii speră că nu vor exista probleme. Organele de ordine dau asigurări că totul va decurge conform planului.

Finala se va disputa pe Stade de France şi selecţionata condusă de Didier Deschamps a fost cazată la hotelul Equipede, din Paris.

Un număr de 3.400 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi la Paris pentru finala Euro-2016, programată, duminică, pe Stade de France, între Franţa şi Portugalia, anunţă Le Parisien.

*** 15:00

Finala şeptarilor: Ronaldo vs Griezmann; Astăzi se dispută finala EURO 2016

Cristiano Ronaldo contra Antoine Griezmann, aceasta este ciocnirea latină a finalei. CR7 a şutat mai mult la Euro 2016, dar AG7 a fost mai eficace. Mai ales în meciurile eliminatorii.

Aceasta e finala numerelor 7. Ei sunt cei mai buni, care marchează şi care proiectează echipa mereu înainte. Ronaldo contra Griezmann sau CR7 vs AG7.

Cine va câştiga trofeul va fi MVP-ul Euro. Posibil, şi noul Balon de Aur. Golgeter, aproape sigur, francezul. Are 3 reuşite în faţa lusitanului.

L'Equipe a făcut ieri o comparaţie între cei doi lideri la Euro 2016. Şi iată concluziile!

Prima: "Cristiano a provocat şi a lovit mai mult". S-a implicat în 78 de dueluri şi a şutat de 45 de ori la poartă. Antoine, doar 57 de "turniruri" şi 24 de şuturi.

A doua: "Grizou a fost mai eficace". A atins ţinta de 12 ori, la fel ca portughezul, şi a înscris 6 goluri (o reuşită la fiecare 72 de minute), trei peste rivalul său (a punctat la 200 de minute).

Atacantul albastru a avut nevoie de numai 4 şuturi la poartă (două cadrate) pentru un gol, în timp ce lui Ronaldo i-au trebuit 15 şuturi (4 pe poartă) ca să marcheze! Mai mult. În meciurile eliminatorii, "cocoşul" a adunat 5 goluri! Lusitanul, unul singur.

*** 13:00

Motivul impresionant pentru care Cristiano Ronaldo nu-şi face tatuaje

Ronaldo nu şi-a înţepat corpul pentru a putea dona oricând sânge. El a luat decizia în 2012, când băieţelul coechipieruluiMartins s-a îmbolnăvit de leucemie.

În fotbal e o adevărată modă. Aproape că nu există jucător care să nu-şi fi tatuat corpul. Cât de puţin. În finala din această seară va evolua însă unul - excepţia de la regulă - pe care acest trend nu l-a "prins": Cristiano Ronaldo.

Iar cine crede că atacantul portughez în vârstă de 31 de ani s-a ferit de înţepături pentru a-şi evidenţia mai bine musculatura herculeană se înşală amarnic. De fapt, CR7 a făcut-o din dragoste pentru copii şi, în general, din dorinţa de a ajuta.

"SUNT GATA ORICÂND SĂ AJUT"

Decizia a luat-o în 2012, după ce băieţelul coechipierului de la naţională, Carlos Martins, s-a îmbolnăvit de leucemie. Aflând că altfel n-ar putea dona sânge, existând pericolul de a transmite infecţii, Ronaldo n-a stat nicio clipă pe gânduri.

El a fost înregistrat totodată şi ca donator de măduvă: "Am făcut-o cu ani în urmă şi sunt gata s-o fac oricând dacă este nevoie. Leucemia e o maladie tot mai răspândită la copii şi trebuie să-i ajutăm!".

SOŢIA LUI BORGONOVO LA FINALĂ

Încă un gest deosebit marca Ronaldo. Atacantul portughez a invitat-o la finala din această seară pe văduva (foto, încadrată de Cristiano şi de impresarul Jorge Mendes) fostului internaţional italian Stefano Borgonovo.

Acesta a încetat din viaţă în 2013, la vârsta de 49 de ani, după ce o lungă perioadă de timp a fost imobilizat într-un cărucior cu rotile, din cauza unei scleroze laterale amiotrofice.

L'Equipe i-a acordat o atenţie specială lui Ronaldo, considerat inamicul numărul unu al "cocoşilor" în finala de diseară. Cotidianul francez de sport a căutat o altfel de caracterizare şi a dat peste un reportaj făcut la Lisabona, pe vremea când CR7 avea 18 ani şi juca la Sporting: "Boloni, antrenorul care-l descoperise şi-l promovase, ne-a spus doar atât: «E mai bun decât Eusebio»".

*** 11:00

Astăzi se dispută finala EURO 2016; Franţa şi Portugalia luptă pentru supremaţie în Europa

Franţa şi Portugalia se află în ziua marii finale a Campionatului European, de la ora 22:00 la Paris, iar statistica este de partea "Cocoşului Galic". Echipa condusă acum de Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele 18 meciuri disputate pe teren propriu în cadrul turneelor majore.

Francezii au înregistrat 16 victorii şi două egaluri, fiind învinşi ultima oară "acasă" în cadrul primului Campionat European (1960): atunci, au pierdut în faţa Iugoslaviei, în semifinale, cu un halucinant 4-5.

De atunci, până la Euro 2016, Franţa s-a impus la Euro 1984, după o finală în care a învins Spania cu 2-0. De notat că a trecut atunci în semifinale de Portugalia, după prelungiri, cu 3-2. A urmat apoi Mondialul din 1998, adjudecat după finala celebră cu Brazilia, 3-0.

De partea cealaltă, Portugalia va disputa pentru a doua oară o finală de Campionat European şi are ocazia de a obţine primul trofeu din istoria fotbalului lusitan la nivel de echipă naţională.

Va fi cel de-al 35-lea meci jucat de portughezi la Euro, iar cele 34 disputate până acum reprezintă un record pentru o echipă care nu a cucerit încă titlul continental.

*** 7:00

Portugalia – Franţa, finala EURO 2016, se joacă duminică de la ora 22:00. Gazeta Sporturilor a realizat un infografic cu cele mai interesante date despre cele două echipe şi am găsit şi un pariu care a ieşit de 20 de ori în meciurile directe.

Franţa intră în finală căutând al treila titlul european, Portugalia l-ar câştiga pe primul. Francezii au un lot mai valoros, dar Portugalia deţine cel mai scump jucător. Toate datele sunt în infografic.
betano ro euro2016 final infographic