Mai precis, în vara lui 2015 s-a discutat despre faptul că Ianis, 17 ani, ar fi semnat cu echipa toscană, însă a fost cedat încă un sezon la Viitorul pentru a căpăta experienţă. Ieri, situaţia s-a limpezit în privinţa mijlocaşului: site-ul oficial al trupei antrenate de Paulo Sousa a confirmat transferul.

Conform site-ului Academiei Gheorghe Hagi, Ianis nu ar urma să evolueze pentru formaţia de juniori a Fiorentinei, ci va fi păstrat în lotul primei echipe.

Fotbalistul a părăsit ieri cantonamentul din Slovenia şi a plecat în Italia. Mai mult, Hagi a avut o condiţie: Ianis să nu fie împrumutat în Liga 1 pe parcursul contractului cu Fiorentina.

Fiul "Regelui" a fost adus la echipa mare în 2014 şi în luna decembrie a acelui an a avut meciul de debut, în înfrângerea cu FC Botoşani, intrând în minutul 90. În sezonul 2014-2015 a bifat 7 meciuri şi a marcat un gol.

Sezonul trecut, Hagi a decis să îi dea un rol mult mai important în echipă lui Ianis. Acesta a fost trimis în teren încă din prima etapă, contra CFR-ului, din postura de titular.

Din etapa a şasea, mijlocaşul a fost numit căpitan al echipei. Din cele 31 de prezenţe în campionat în sezonul trecut, Ianis a purtat banderola de 22 de ori. Până la finalul sezonului a şi marcat de trei ori.

Site-urile de specialitate au apreciat evoluţia tânărului Ianis şi transfermarkt.de i-a crescut valoarea estimată constant. Dacă în septembrie 2014, la 15 ani, era cotat la 50.000 de euro, în prezent fotbalistul este cotat la 750.000 de euro, unul dintre cei mai valoroşi jucători din lotul lui Hagi.

Cu toate acestea, pentru fiul lui Hagi va fi extrem de greu să prindă un loc în echipa Fiorentinei, compartimentul ofensiv din linia mediană fiind ocupat de jucători de calibru internaţional precum Borja Valero, Matias Vecino, Josip Ilicici, Mati Fernandez sau Federico Bernardeschi.

Prin mutarea lui Ianis în "Cizmă", Hagi a ajuns la al cincilea jucător pe care îl transferă în Italia de la Viitorul.