În fotbal e o adevărată modă. Aproape că nu există jucător care să nu-şi fi tatuat corpul. Cât de puţin. În finala din această seară va evolua însă unul - excepţia de la regulă - pe care acest trend nu l-a "prins": Cristiano Ronaldo.

Iar cine crede că atacantul portughez în vârstă de 31 de ani s-a ferit de înţepături pentru a-şi evidenţia mai bine musculatura herculeană se înşală amarnic. De fapt, CR7 a făcut-o din dragoste pentru copii şi, în general, din dorinţa de a ajuta.

"SUNT GATA ORICÂND SĂ AJUT"

Decizia a luat-o în 2012, după ce băieţelul coechipierului de la naţională, Carlos Martins, s-a îmbolnăvit de leucemie. Aflând că altfel n-ar putea dona sânge, existând pericolul de a transmite infecţii, Ronaldo n-a stat nicio clipă pe gânduri.

El a fost înregistrat totodată şi ca donator de măduvă: "Am făcut-o cu ani în urmă şi sunt gata s-o fac oricând dacă este nevoie. Leucemia e o maladie tot mai răspândită la copii şi trebuie să-i ajutăm!".

SOŢIA LUI BORGONOVO LA FINALĂ

Încă un gest deosebit marca Ronaldo. Atacantul portughez a invitat-o la finala din această seară pe văduva (foto, încadrată de Cristiano şi de impresarul Jorge Mendes) fostului internaţional italian Stefano Borgonovo.

Acesta a încetat din viaţă în 2013, la vârsta de 49 de ani, după ce o lungă perioadă de timp a fost imobilizat într-un cărucior cu rotile, din cauza unei scleroze laterale amiotrofice.

L'Equipe i-a acordat o atenţie specială lui Ronaldo, considerat inamicul numărul unu al "cocoşilor" în finala de diseară. Cotidianul francez de sport a căutat o altfel de caracterizare şi a dat peste un reportaj făcut la Lisabona, pe vremea când CR7 avea 18 ani şi juca la Sporting: "Boloni, antrenorul care-l descoperise şi-l promovase, ne-a spus doar atât: «E mai bun decât Eusebio»".