"Obiectivul a fost întotdeauna acest 10 iunie. De doi ani mă gândesc la meciul de deschidere. Contextul este unul special şi trebuie să gestionăm bine situaţia. Acest meci nu este decisiv, dar este foarte important. Ne poate lansa. Este un rendez-vous fabulos, în care nu e loc de reţineri, de ezitări. După aceea va fi o luptă pentru putere cu adversarul nostru", a declarat Deschamps pentru L'Equipe.

Fostul căpitan al "cocoşilor" din 1998 şi 2000, când Franţa a cucerit titlul mondial şi pe cel european, e încântat de susţinerea de care au parte jucătorii săi înaintea turneului final.

"Este magnific. O susţinere de o asemenea amploare nu am mai întâlnit niciodată înaintea unei mari competiţii. Toată această dovadă de iubire nu poate decât să-i impulsioneze pe jucători. Am încredere deplină în toţi cei 23 de jucători care sunt aici, iar ei ştiu acest lucru", a mai spus Didier Deschamps.

Fostul antrenor al lui Monaco, Juventus şi Marseille a dezvăluit că ştie "de ceva timp" 11-le pe care îl va trimite în teren împotriva României.

Franţa a cucerit trofeul la ultimele două turnee finale pe care le-a găzduit: Europeanul din 1984 şi Mondialul din 1998.

7 trofee are Didier Deschamps în palmaresul de antrenor, cinci dintre ele cu Marseille, singura echipă cu care a cucerit şi titlul

Două titluri europene are Franţa în palmares, în 1984 şi 2000.