Astfel, în urma acestei pedepse, "Masha" va lipsi de la următoarele 7 turnee de Grand Slam. Primul la care va avea dreptul să participe va fi ediţia din 2018 de la Roland Garros.

Maria Şarapova poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru o diminuare a acestei suspendări. 

Sportiva fusese inclusă în echipa Rusiei pentru Jocurile Olimpice, alături de Svetlana Kuzneţova, Anastasia Pavliucenkova şi Daria Kasatkina. Rezerva Ekaterina Makarova îi va lua locul fostului număr unu mondial. 

Câştigătoarea a cinci titluri de Grand Slam a anunţat, în luna martie, că a fost testată pozitiv la meldonium, o substanţă utilizată în tratarea problemelor cardiace şi care a fost inclusă pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) începând cu data de 1 ianuarie.

Şarapova, cel mai bine plătită sportivă din lume, a susţinut că a utilizat meldonium la recomandarea medicilor, în ultimii zece ani, fără să ştie însă că produsul a fost interzis între timp de AMA.

Sute de sportivi au fost depistaţi pozitiv la meldonium de la începutul acestui an, iar Agenţia Mondială Antidoping a recunoscut, luna trecută, că suspendările sale ar putea fi anulate din cauza absenţei informaţiilor ştiinţifice clare în privinţa duratei în care substanţa poate fi eliminată total din organism.

Maria Şarapova a fost suspendată provizoriu începând din 12 martie, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanţă trecută pe lista celor interzise la începutul acestui an.