Această aplicaţie va fi disponibilă gratuit în limbile franceză şi engleză, a anunţat Ministerul francez de Interne, şi va completa dispozitivul obişnuit de alerte, precum sirenele sau instrucţiunile forţelor de ordine, precizează cotidianul L'Equipe.

Graţie acestei aplicaţii posesorii de smartphone vor putea fi alertaţi "în cazul suspiciunii de atentat sau unui eveniment excepţional", cum ar fi un atac nuclear sau ruperea unui baraj. Utilizatorul trebuie să accepte, însă, să fie geolocalizat pentru a putea fi alertat în timp real, în locul în care s-a produs evenimentul sau în care se află el.

Aplicaţia poate acoperi, de asemenea, până la 8 zone geografice, dacă utilizatorul îşi face griji pentru apropiaţii săi, de exemplu, a adăugat Ministerul, care a supervizat implementarea acestui proiect.

În afara alertei, aplicaţia oferă consiliere în privinţa comportamentului care trebuie adoptat şi măsurile de urmat în funcţie de natura alertei.

Realizarea acestei aplicaţii a fost decisă în urma "feedback"-ului atentatelor din noiembrie 2015, fiind anunţată de primul ministru francez Manuel Valls, care decis ca ea să devină operaţională cu ocazia startului Campionatului European.