1990. De la Coppa del Mondo, prima chestie care îmi vine în minte este golul marcat de Gabi Balint în poarta Argentinei. Vă aduceţi aminte faza? Centrare Lăcătuş, recentrare Sabău, apoi „capul” imparabil al lui Balint. Un gol echivalent cu un egal în compania campioanei mondiale şi, mai important, cu calificarea în optimi.

1994. Meciul cu Argentina. Tot! Da, tot! Tot meciul şi tot Argentina! De ce partida în întregime? Nu-i vorba doar de dubla lui Ilie Dumitrescu (al doilea gol a fost o capodoperă) sau de contraatacul magnific finalizat cu gol de Hagi. Au fost vreo 15 minute în prima repriză când sud-americanii au fost în corzi. Sunt cele mai bune momente ale tricolorilor din cariera mea de microbist.

1996. Golul lui Dorinel Munteanu cu Bulgaria. E adevărat, nu s-a pus. Dar ce şut a prins „Neamţul”! A pus şi el o picătură în paharul care atunci când s-a umplut a dus la utilizarea tehnologiei pentru acest gen de faze controversate.

1998. Fără discuţie, reuşita lui Adrian Ilie din confruntarea cu Columbia. Una dintre cele mai frumoase execuţii văzute vreodată. Un lob pe care pot fi invidioşi şi tenismenii. Sunt convins că nici azi Mondragon nu ştie cum a primit golul!

2000. Penalty-ul executat de Ganea împotriva Angliei. Din momentul în care s-a dictat lovitura de la 11 metri până în momentul executării nu au trecut secunde, ci ore!

2008. Galeria noastră. Impresionantă! Mi-am dorit mereu să văd o „mare” galbenă la un turneu final. Dorinţă îndeplinită în urmă cu 8 ani!

Călătoria e încheiată! Ştiu, e greu să ne despărţim de Hagi, Dumitrescu, Balint, Lăcătuş, Munteanu, etc. Dar hai să fim optimişti! Eu sunt sigur că voi avea ce trece în dreptul turneului din acest an. Nu ştiu ce anume....Un meci ca-n 1994? Un gol? O pasă? O combinaţie deosebită? Fanii români pe Stade de France? Peste ani, vom uita de remizele consecutive din preliminarii, de stagiul de pregătire din Turcia, de discuţiile despre selecţie, de schimbarea căpitanului înaintea turneului final. Memoria afectivă se va ocupa de asta! Vom rămâne cu momente din meciurile cu Franţa, Elveţia, Albania şi........ Hai, România!