În ciuda înfrângerii, britanicul de pe locul 772 ATP, a cărui poveste a făcut înconjurul lumii, a fost starul zilei pe terenul central de la All England Club. La finalul meciului, Federer s-a retras discret pentru a-i permite lui Willis să primească aplauzele meritate ale publicului.

"Marcus a adus o energie incredibilă pe teren, prin felul său de a juca şi prin entuziasmul său", a declarat fostul lider mondial.

Jucătorul de 25 de ani a părut apăsat de faptul că l-a întâlnit pe Federer şi a dat senzaţia că se îndreaptă spre un eşec categoric, după ce a pierdut primul set la 0. Willis şi-a revenit, însă, în următoarele două seturi şi i-a luat 7 game-uri celui considerat de mulţi cel mai bun jucător de tenis din istorie.

"Sunt dezamăgit că am pierdut. Nu am jucat atât de bine pe cât o pot face, dar pot ţine capul sus. Am avut câteva săptămâni grozave. Voi continua să fac ceea ce trebuie. Există viaţă după Wimbledon şi vreau să mai am parte de astfel de experienţe", a spus britanicul, apoi şi-a dezvăluit şi planurile pe termen foarte scurt: "Acum cred că merit o bere!".

Până la bere, Marcus Willis a avut parte de un adevărat standing ovation pe terenul central de la Wimbledon şi de onoarea de a părăsi arena umăr la umăr cu marele Federer. Mai mult decât atât, a semnat şi câteva autografe alături de elveţian.

Pentru performanţa de la Londra, Willis va primi 50.000 de lire sterline (60.500 de euro), însă, mai important, va urca până în jurul locului 400 în clasamentul mondial. Deloc rău pentru cineva care în urmă cu câteva luni plănuia să renunţe la tenis.