Tenismenul nostru l-a întâlnit în turul al doilea pe australianul Bernard Tomic, numărul 19 în clasamentul ATP, fiind învins în patru seturi lungi, 7-6 (3), 6-3, 6-7 (6), 6-3.

Anterior, Radu a avut un meci de coşmar contra portughezului Gastao Elias, locul 96 ATP, jucător pe care l-a întâlnit şi la Chişinău în Cupa Davis, când a reuşit să-l învingă. Partida de pe terenul nr 19 de la Wimbledon a început rău pentru Radu. Primul set a fost câştigat de lusitan cu scorul de 6-3. A urmat apoi două seturi magnifice pentru jucătorul din Chişinău, câştigate cu 6-2 şi 7-5. Setul al patrulea a fost însă unul dramatic şi cu o execuţie psihică din cauza condiţiilor meteo. La scorul de 2-1 pentru Albot, meciul a fost întrerupt din cauza ploii, iar organizatorii nu l-au mai reprogramat pentru seara de marţi, astfel fiind programat pentru amiaza de miercuri de la ora 13:30. Însă nervii jucătorilor au continuat să fie întinşi la maxim, jocul fiind reprogramat pentru ora 14:15 a zilei de miercuri. Partida a început cu Radu Albot la serviciu care şi-a câştigat game-ul şi a urcat la două puncte avantajul pe tabela de scor, dar portughezul şi-a luat şi el serviciul, scorul devenind 3-2 pentru Radu. Cu 3-2, 30-0, pe tabela de scor în dreptul sportivului nostru... a venit din nou ploaia, s-au tras prelatele şi meciul încă odată a fost întrerupt! Spre seară, după reluare, Radu s-a impus cu 6-4 şi merge pentru prima dată în turul al doilea la Wimbledon!

Cel mai bun jucător moldovean de tenis din toate timpurile s-a calificat la masa bogaţilor pe iarba britanică după o finală în patru seturi în faza de calificare. Josef Kovalik din Slovacia a fost adversarul sportivului nostru în meciul decisiv. A fost 4-6, 7-6 (0), 6-1, 6-3 pentru Albot, care va juca în cel mai mare turneu de tenis pe iarbă din lume.

Cel mai bun tenismen din Moldova a învins şi în turul al doilea preliminar. De această dată adversar a fost francezul David Guez, locul 237 ATP, scor 6-4, 7-6, într-o oră şi cincizeci de minute.

Anterior, în prima rundă, tenismenul nostru s-a impus în două seturi în faţa brazilianului Guilherme Clezar, locul 194 ATP, 6-3, 6-3.