Securitatea va fi la cote înalte pe durata competiţiei din această vară, întrucât Franţa se află oficial în stare de urgentă ca urmare a atacurilor teroriste care au avut loc în Paris, în noiembrie 2015. 130 de persoane au murit după ce trei atacatori sinucigaşi au acţionat în capitala Franţei.

"Aşa cum ştie toată lumea, Portugalia este considerată una dintre echipele cu risc ridicat datorită prezenţei lui Cristiano Ronaldo, dar suntem pregătiţi pentru asta. Fotbalul trebuie să răspundă puternic la astfel de probleme. În plus, este responsabilitatea autorităţilor franceze. Fanii noştri trebuie să înţeleagă că în anumite momente nu vom putea să ne lăsăm jucătorii liberi, aşa cum ne-am fi dorit", a declarat Fernando Santos.

Cristiano Ronaldo (31 de ani) a înscris 51 de goluri în 50 de jocuri, în toate competiţiile, pentru Real Madrid în sezonul recent încheiat. Ronaldo a câştigat de trei ori Liga Campionilor şi de tot atâtea ori a primit trofeul Balonul de Aur.

Campania Portugaliei la EURO 2016 începe împotriva Islandei, la St Etienne, pe 14 iunie. În Paris vor evolua contra Austriei, pe arena Parc des Princes, pe 18 iunie. Ultimul meci din grupă va fi împotriva Ungariei, pe Stade de Lyon, în data de 22 iunie.

Şeful poliţiei din Paris, Michel Cadot, ar dori să modifice planurile privind organizarea zonelor pentru fani pe durata turneului final. Departamentul de Stat American a avertizat că ar putea avea loc atacuri teroriste în zone din apropierea stadioanelor şi a emis o avertizare de călătorie pentru Europa.