După parcursul dezastruos al naţionalei la turneul final din Franţa, FRF caută înlocuitor pentru Iordănescu, al cărui contract expiră după Euro. Burleanu a confirmat că se află în negocieri cu antrenori care au fost la turneul final, iar unul dintre aceştia pare a fi Gianni De Biasi, cel care i-a predat o adevărată lecţie de fotbal "Generalului" în ultima partidă din grupa A.

"Vă zic sincer că suntem deschişi ambelor variante, atât de antrenor român, cât şi de antrenor străin. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ când vorbim de un antrenor străin. Niciodată ca Federaţie nu putem concura din punct de vedere financiar cu o echipă de club din Bundesliga, La Liga, Premier League. Dacă găsim un asemenea antrenor, acesta trebuie să fie foarte motivat. Suntem în discuţii şi cu antrenori prezenţi la turneul final. Nu o să dau însă niciun nume. Când ne-am despărţit de Piţurcă am zis că nu o să mai fim luaţi prin surprindere în ceea ce priveşte selecţionerul. În momentul de faţă discutăm cu mai mulţi antrenori. De aceea am şi spus că până la finalul Campionatului European vom prezenta numele noului selecţioner. Viitorul selecţioner nu va putea fi şi la club, şi la echipa naţională", a spus ieri Burleanu.

Azi, italienii au dezvăluit că pe numele lui De Biasi au sosit deja două oferte destul de tentante. Una dinspre Federaţia română şi alta de la ucraineni, care la rândul lor caută înlocuitor pentru Fomenko. Existau informaţii că oficialii de la Kiev ar fi decişi să îl crediteze pe Andrii Şevcenko pentru reconstrucţia naţionalei, dar se pare că în acest moment lucrurile nu mai sunt atât de sigure în ceea ce îl priveşte.

FRF nu va putea concura probabil cu Ucraina în privinţa salariului lui De Biasi, astfel că, dacă oficialii de la Kiev nu se răzgândesc, sunt şanse reduse ca tehnicianul să ne aleagă. În plus, ucrainenii reprezintă din punct de vedere sportiv o miză superioară, fotbalişti ca Iarmolenko sau Konopleanka reprezentând o garanţie că echipa poate renaşte.

De Biasi mai are doi ani de contract cu Albania, însă are o clauză în contract potrivit căreia poate pleca în orice moment.

În vârstă de 60 de ani, italianul conduce Albania din 2011, după ce în prealabil se aflase la cârma unor formaţii decente din Italia: Brescia, Torino sau Udinese.

200.000 de euro pe an câştigă De Biasi la cârma naţionalei Albaniei, din acest punct de vedere fiind un antrenor accesibil pentru FRF.