Forţa grupului nu i-a speriat pe elevii lui Storck, care au luptat până la ultima picătură de energie pentru un rezultat istoric la acest turneu final. Ungurii au început curajos şi i-au dat un prim semnal lui Courtois că meciul va fi extrem de greu, dar portarul lui Chelsea a fost la post. Situaţia nu s-a marcat nici după ce Alderweireld a deschis scorul în minutul 10.

S-a jucat cu garda jos, astfel că atât Kiraly, la cei 40 de ani ai săi, dar şi mult mai tânărul Courtois au avut de lucru. În minutul 35, belgienii puteau majora diferenţa, la un şut al lui De Bruyne, din lovitură liberă, numai că bara a salvat un plonjon excelent al lui Kiraly.

Apoi, în doar două minute, ungurii, prin Lovrencsics şi prin Dzsudzsak au ratat incredibil şi scorul a rămas acelaşi din minutul 10. 

Partea a doua a început cu o ocazie a belgienilor, urmată însă de o uluitoare şansă de a marca pentru unguri. Szalai, din interiorul careului, a reluat cu capul, după o centrare a lui Dzsudzsak, dar Vermaelen a sărit cu atacantul maghiarilor şi a deviat în corner. Courtois era bătut! Alte două ocazii s-au consemnat în contul Ungariei în minutele 66 şi 68. Storck a simţit că se poate şi a forţat la maximum atacul.

Mişcarea a eşuat, însă, pentru că, din minutul 78, Belgia s-a dezlănţuit şi a mai marcat de trei ori prin Batshuayi, Hazard şi Carrasco. Asta în timp ce Ungaria şi-a mai trecut în cont o mare ratare!

Belgia s-a impus în final cu 4-0 şi se pregăteşte acum pentru duelul cu Ţara Galilor, care va decide una dintre semifinalistele acestui Euro 2016.

Ungaria - Belgia 0-4
Au marcat: Alderweireld 10, Batshuayi 78. Hazard 80, Carrasco 90

Ungaria: Kiraly - T. Kadar, Guzmics, Juhasz (Bode 79), Lang - A. Nagy, Gera (Elek 46) - Lovrencsics, Pinter (N. Nikolic 75), Dzsudzsak - Szalai
Selecţioner: Bernd Storck

Belgia: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - Mertens (Carrasco 70), De Bruyne, Hazard (Fellaini 81) - R. Lukaku (Batshuayi 76)
Selecţioner: Marc Wilmots.

Arbitru: Milorad Mazic
Asistenţi: Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic