În meciul următor, polonezii vor întâlni învingătoarea partidei dintre Croaţia şi Portugalia, care se joacă tot sâmbătă, de la ora 22:00, LIVE TEXT pe www.digisport.ro şi m.digisport.ro.

Polonia a început în forţă şi a ratat o mare ocazie în chiar primul minut al meciului, prin Milik, cu poarta goală, după o eroare a lui Djourou. Atacantul lui Ajax a mai avut o oportunitate notabilă peste cinci minute (6), dar mingea trimisă cu capul a fost reţinută fără probleme de Sommer.

Elveţia a ieşit cu bine din forcingul polonez de început de meci, a avut o posesie superioară şi a ratat prima ocazie în min. 10, prin Dzemaili, care a şutat în plasa laterală.

Polonia a fost din nou în prima plan în min. 29, când Krychowiak a trimis pe lângă poartă cu capul, după un corner.

Percutantul Grosicki (31) a tras peste poartă, la o nouă fază de gol a polonezilor, iar apoi Milik (32) a reluat pe lângă la colţul scurt.

Elveţia a replicat prin ocazia lui Schar (35), dar Fabianski nu a avut emoţii la lovitura de cap a fundaşului. Portarul polonez s-a întrebuinţat un minut mai târziu pentru a respinge de sub transversală şutul deviat al lui Dzemaili (38).

Viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale 2018 a deschis scorul în minutul 39, când Grosicki a pornit pe contraatac, a schimbat partea şi Jakub Blaszczykowski, rămas singur cu portarul Sommer, a marcat simplu. Potrivit uefa.com, Blaszczykowski a fost implicat în cinci din ultimele şase goluri ale Poloniei la EURO, cu trei goluri şi două pase decisive.

Reprezentativa Ţării Cantoanelor a pus presiune în debutul părţii secunde, dar Lewandowski a ratat prima situaţie notabilă de după pauză (50). Fabianski a respins şutul lui Shaqiri, din marginea careului, un minut mai târziu.

Blaszczykowski a fost aproape de "dublă", dar şutul său cu stângul a fost respins de portarul Sommer (54).

Fabianski a salvat golul egalării în minutul 73, la lovitura liberă a lui Rodriguez. Polonia a scăpat din nou cu faţa curată la şutul lui Seferovic (79), care a izbit bara transversală.

Elveţia a egalat printr-o execuţi de excepţie a lui Shaqiri, o foarfecă de la 16 metri, care a trimis mingea imparabil în poarta lui Fabianski (82).

Echipa lui Petkovic a dominat şi prelungirile şi a forţat golul victoriei, dar ocaziile au fost destul de puţine, una dintre cele mai clare fiind ratată de Derdiyok (113). Acelaşi Derdiyok (117) a ratat golul din apropierea porţii lui Fabianski. Şi Polonia a fost aproape să înscrie golul victoriei, dar Piszczek nu a reuşit să agaţe o minge în faţa lui Sommer.

La loviturile de departajare, Elveţia a ratat prin Granit Xhaka, iar Lichtsteiner, Shaqiri, Schaer şi Rodriguez au transformat, în timp ce toţi cei cinci polonezi au marcat, Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski şi Krychowiak.