Portugalia şi Islanda, din Grupa F, au urmat-o în această seară pe Ungaria în optimi, maghiarii ştiind încă după partidele de ieri că nu pot pierde un loc trei calificant în ultimele 16.

Portugalia a smuls un egal, scor 3-3, cu Ungaria, după ce a fost condusă în trei rânduri pe tabelă şi a obţinut locul trei în grupa F, calificându-se. Islanda a reuşit să obţină locul secund in-extremis, în condiţiile în care a învins în minutele de prelungire pe Austria, scor 2-1. Nordicii vor întâlni în optimi Anglia, în timp ce echipa lui Ronaldo va da piept cu Croaţia, în derby-ul părţii superioare a tabloului.

În partidele grupei E, ultimele, situaţia s-a schimbat pe ultima sută de metri: Italia, deja calificată de pe primul loc, după două meciuri, a pierdut cu Irlanda, scor 1-0, în timp ce Belgia s-a calificat de pe locul secund, în urma victoriei, 1-0 cu Suedia.

Rezultatele din această grupă nu au salvat-o pe Turcia, formaţie care ocupa înaintea partidelor ultimul loc trei calificant în optimi. Echipa lui Fatih Terim a fost devansată de irlandezi, care merg în optimi şi vor întâlni Franţa.

Echipele calificate
Grupa A: 1.Franţa, 2.Elveţia
Grupa B: 1.Ţara Galilor; 2. Anglia; 3. Slovacia
Grupa C: 1.Germania; 2.Polonia; 3.Irlanda de Nord
Grupa D: 1.Croaţia; 2.Spania
Grupa E: 1.Italia; 2.Belgia; 3.Irlanda
Grupa F: 1.Ungaria; 2.Islanda; 3.Portugalia

Clasamentul locurilor trei la Euro 2016:
1. Slovacia (Grupa B): 4 puncte (Golaveraj: 0, Goluri marcate: 3)
2. Irlanda (Grupa E): 4 puncte (Golaveraj: -2, Goluri marcate: 2)
3. Portugalia (Grupa F): 3 puncte (Golaveraj: 0, Goluri marcate: 4)
4. Irlanda de Nord (Grupa C): 3 puncte (Golaveraj: 0, Goluri marcate: 2)
5. Turcia (Grupa D): 3 puncte (Golaveraj: -2, Goluri marcate 2)
6. Albania (Grupa A): 3 puncte (Golaveraj: -2, Goluri marcate: 1)*

*Principalul criteriu în departajarea echipelor de pe locul trei are legătură, evident, cu numărul de puncte. În caz de egalitate la acest capitol, următorul criteriu de departajare este golaverajul. În măsura în care egalitatea va persista şi în acest caz, se va lua în calcul numărul de goluri marcate, apoi clasamentul fair-play (vor avea prioritate formaţiile cu mai puţine cartonaşe).