Islanda a obţinut astfel prima victorie din istoria sa la un turneu final, aceasta aducându-i şi calificarea în optimile de finală ale EURO 2016 de pe locul doi al grupei F. Neînvinşi în această grupă, nordicii vor întâlni în optimi prima reprezentativă a Angliei, în timp ce austriecii părăsesc competiţia.

Selecţionata Islandei a început în forţă partida, iar în minutul 2 a avut prima mare ocazie. Johann Gudmundsson a şutat puternic de la aproximativ 25 de metri, dar mingea a lovit bara din stânga a porţii apărate de Almer.

În continuare islandezii au presat, creându-şi oportunităţi de a înscrie prin Bjarnason şi Arnason, iar în minutul 18 au reuşit să deschidă scorul. Jon Dadi Bodvarsson a înscris cu un şut din interiorul careului în urma unei pase cu capul primite de la Arnason.

Conduşi pe tabela de marcaj, austriecii au încearcat să preia controlul jocului, dar prima ocazie importantă o au abia în minutul 29, când Arnautovic şutează de la aproximativ 16 metri, însă portarul Halldorsson reuşeşte să prindă mingea în doi timpi.

Şapte minute mai târziu Austria a beneficiat de o lovitură de la unsprezece metri acordată de arbitrul Szymon Marciniak pentru o ţinere în careu a lui Skulason asupra lui Alaba. Aleksandar Dragovic ratează însă penalty-ul, şutând în bara stângă a porţii islandeze.

Pauza meciului îi găseşte pe austrieci tot în atac, dar portarul islandez respinge miraculos de sub bară un şut puternic al lui Julian Baumgartlinger.

Selecţionerul Austriei, Marcel Koller, a făcut o schimbare inspirată în debutul reprizei secunde introducându-l în teren pe Alessandro Schopf. Acesta avea să înscrie golul egalării pentru Austria în minutul 60 cu un şut din interiorul careului în urma unei acţiuni personale.

Islanda a încearcat să dea replica pe contraatac, iar în minutul 65 Gylfi Sigurdsson a ratat o bună şansă de a-şi readuce echipa în avantaj, şutul său fiind respins de portarul Austriei.

Pe final, Islanda nu îşi mai propune decât să conserve scorul de egalitate de pe tabelă, dar cu toate acestea, profitând de precipitarea austriecilor reuşeşte să mai înscrie o dată prelungirile partidei. În minutul 90+4 Arnor Ingvi Traustason a dat lovitura de graţie după o pasă a lui Elmar Bjarnason şi a adus Islandei prima victorie la un turneu final din istorie.

Omul meciului a fost desemnat fundaşul central al Islandei Kari Arnason, atât pentru evoluţia sa din apărare, cât şi pentru pasa de gol oferită în minutul 18 colegului său Bodvarsson.