Fost antrenor al echipei Corinthians, Tite l-a înlocuit la cârma naţionalei "auriverde" pe fostul fundaş şi căpitan al Selecao, Dunga, demis după prestaţia slabă a Braziliei la Copa America 2016.

Tite a declarat că principalul său obiectiv ca selecţioner este să califice Brazilia la Cupa Mondială din Rusia.

Cvintupla campioană mondială Brazilia se află în acest moment doar pe locul al şaselea în grupa unică de calificare din America de Sud, din care se califică în mod automat la CM 2018 doar primele patru clasate, în timp ce ocupanta locului cinci urmează să dispute un baraj inter-continental pentru a putea obţine biletul pentru turneul final.

"Principalul obiectiv îl reprezintă calificarea la Cupa Mondială. În acest moment nu suntem în zona calificării. Cred că vom reuşi să îndeplinim acest obiectiv, deşi există cu siguranţă şi un anumit risc. Dacă nu ţinem cont de această posibilitate ar însemna că fugim de realitate. Sunt aici pentru că nu s-au obţinut rezultatele aşteptate. Avem însă mari jucători, care au tehnică individuală şi un potenţial de a progresa, iar acesta este lucrul cel mai important", a declarat noul selecţioner în faţa ziariştilor brazilieni.

În vârstă de 55 ani, Tite a cucerit două titluri de campion al Braziliei, Copa Libertadores şi Campionatul Mondial al cluburilor cu echipa Corinthians.

Brazilia va disputa următoarele sale două meciuri din preliminariile CM 2018 la începutul lunii septembrie, împotriva Ecuadorului (în deplasare) şi Columbiei (pe teren propriu).