Britanicii au analizat îndeaproape fenomenul ultras din Rusia şi au tratat subiectul grupurilor antrenate special pentru luptele de stradă şi "fair fight-uri", iar de curând au descoperit şi brigăzi formate exclusiv din fete, care sunt la fel de bine pregătite.

Daily Mail a publicat, sâmbătă, un material amplu pe această temă, în care este citată Viktoria, o conducătoare a unui grup de fane ale lui Spartak Moscova. Este expertă în arte marţiale şi se antrenează alături de colegele sale pentru viitoarele bătăi. 

Rusia va găzdui Cupa Mondială din 2018 şi deja au apărut semnale cu privire la implicarea lor în scandaluri. "Ne vom aştepta oaspeţii străini la Cupa Mondială din 2018", scrie într-un mesaj postat pe internet de una dintre membrele unui grup de fete.

"Nu există o istorie a grupurilor de fete, e iniţiativa noastră. Am început printre ultraşi, apoi am decis să înfiinţez un grup de fete. Pentru mine, nu doar bărbaţii pot face acest lucru. Ajutăm băieţii ultras desenând graffit, dar în rest suntem un grup total separat. Caracterul masculin al iubirii faţă de propriul club şi ura pentru rivali ne-a împins către agresivitate", a spus suportera din Rusia.

"Acum văd că apar şi alte grupuri. E posibil să ne antrenăm împreună cu bărbaţii, dar merită să ne luptăm cu ei în pădure? Toate fetele ştiu că noi am câştiga. Desigur, suferim şi accidentări. În această lume nu poţi scăpa fără traume şi toată lumea ştie că va avea parte de lovituri", a mai spus Viktoria.

Câteva videoclipuri cu bătăi între fetele din grupurile ultras arată că pot fi la fel de violente ca ceilalţi ruşi.

Pentru incidentele provocate de suporteri în interiorul stadionului la meciul cu Anglia, Rusia a primit un ultimatum din partea UEFA. Pe lângă amenda în valoare de 150.000 de euro, gazda Cupei Mondiale din 2018 a fost descalificată cu suspendare, adică va fi exclusă din competiţie la prima abatere de acest gen.