Ex-iugoslavii au condus cu 2-0, cu câte un gol marcat în fiecare repriză, semnate de Perisic (37) şi Rakitic (59), dar cehii au reuşit să egaleze pe final. Milan Skoda a redus din diferenţă în minutul 76, iar peste 10 minute jocul a fost întrerupt din cauza incidentelor cauzate de fanii croaţi, care au aruncat cel puţin 12 torţe pe gazon şi o petardă care a explodat chiar lângă un stward, înainte ca forţele de ordine să intervină în acel sector.

S-au dictat prelungiri masive, iar Cehia a fost echipa care a presat, deşi până atunci croaţii fuseseră net superiori la capitolele posesie şi ocazii. Vida a comis henţ în propriul careu, iar arbitrul Mark Clattenburg a arătat fără dubii punctul cu var. Necid a transformat cu siguranţă cel de-al treilea penalty dictat la această ediţie aCampionatului European (primul acordat altei echipe decât România), iar croaţii au făcut cu greu faţă până la finalul celor 10 minute de prelungiri.

Acesta a fost al treilea meci din istorie între cele două naţionale şi primul oficial dintre ele. Se mai întâlniseră în două rânduri, în jocuri amicale:

Decembrie 1996: Croaţia - Cehia 1-1 (5-2 d.l.d.)
Februarie 2011: Croaţia - Cehia 4-2

Meciul dintre Cehia şi Croaţia a fost oprit în minutul 86, după ce suporterii croaţilor au aruncat cu torţe în teren.

Arbitrul adiţional a plecat din zona în care au fost aruncate torţele, iar pentru câteva minute partida a fost întreruptă. În tot acest timp, jucătorii Croaţiei au încercat să-şi potolească suporterii.

Aceştia nu s-au calmat şi au aruncat cu petarde, una dintre ele chiar i-a explodat unui steward la picioare, acesta căzând pe gazon.

În cele din urmă, meciul a fost reluat după 5 minute.

Se pare că fanii Croaţiei plănuiseră să arunce cu torţe pe finalul meciului pentru ca Federaţia Croată de Fotbal să primească sancţiuni, cele două părţi fiind într-un război direct.